“Anlatmaya kelimeler, anlamaya ise fikirler yetmiyor”

Dünya var olduğundan beri canlıların doğup, belli bir müddet yaşadıktan ve vadesini tamamladıktan sonra öldüğünü kaydeden Başkan Akyüz, “Ölümün kimseyi bir kenara ayırdığı yok. Nice kahramanlar, nice kıymetli şahsiyetler gelip geçti dünyamızdan. Bugün de takvim yaprakları 10 Kasım tarihini gösteriyor. Bizler de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. Yıldönümünde bir kez daha saygı ve rahmet ile anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk… Baktığımız zaman üç kelime, on dokuz harf gibi gözüküyor. Ancak manasıysa asırlara sığmaz derinlikte. Anlatmaya kelimeler, anlamaya ise fikirler yetmiyor. Başöğretmen, Ebedi Başkomutan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu… Yaptığı inkılaplar ile gösterdiği yol ile hala günümüzde bile bizlere yol gösteren, tüm dünyanın saygı duyduğu bir lider” ifadelerine yerdi.

“Onun fikirleriyle hareket etmek gerekiyor”

“Daha küçücükken bile gördüğümüzde kalbimizde çiçeklerin filizlenmesine yol açıyor. 23 Nisan’ı, 30 Ağustos’u, 29 Ekim’i. Bunlar ve daha nice başarılar ile geçmiş olan bir ömür” sözleriyle Atatürk’ün çocuklara, kadınlara, ağaçlara, hayvanlara değer veren büyük lider olduğunu vurgulayan akyüz, “Bu yüzden de hala 7’den 70’e herkesin yüreğinde yaşamaya devam ediyor. Ancak sadece kalbimizde yaşatıyor olmak maalesef yetmiyor.

Onun fikirleriyle hareket etmek gerekiyor. Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.’ sözünü aklımızdan bir dakika olsun çıkartmamız gerekiyor.

Evet, özellikle bugün kalbimiz buruk bir şekilde geçiyor ancak eğer bu vatan uğruna akan kanların yerini bulmasını, Atatürk’ümüzün ve gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizin huzurla uyumalarını istiyorsak, bizlere emanet olan, her bir zerresi nice emeklerle kazanılmış bu vatana canla başla sarılmamız gerekiyor.

“Açtığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz”

Unutmamalıyız ki bizler Atatürk’ün yolundan gittikçe bu vatanda daha çok kahramanlar yetişecek. Cennet ülkemiz çocuklarımızla, gençlerimizle, bizlerle daha da şahlanacak. Çünkü yine Ulu Önderimizin dediği gibi muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcut. 

Elbette bugün içimizde büyük bir hüzün var ancak bu acıya kendimizi kaptırıp çalışmayı geri plana atmayacağız.

Zekasıyla, ileri görüşlülüğü ile bugünleri tahmin eden Atatürk’ümüzün ‘Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır!’ dediğini de aklımızda bulundurarak açtığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Ebedi uykusunda rahat olması için, tüm benliğimizle çalışmaya devam edeceğiz!” açıklamasında bulundu.