İftar öncesi Altınova İlçesi Müftüsü Recep Eren’in vaazı ile başlayan program, iftarın ardından Altınova Anadolu Erzurum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferman Durmaz’ın davetlilere hitaben yaptığı konuşma ile sürdü.

Durmaz, ‘’Kıymetli hemşerilerim, saygıdeğer misafirlerimiz, geleneksel iftar yemeğimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Rabbim tutmuş olduğumuz oruçlarımızı, dergâhı izzetinde kabul ve makbul eylesin. İyi ki varsınız, biz kocaman bir aileyiz. Biz birlikte güçlüyüz, Rabbim eksikliğinizi göstermesin.’’ Dedi.

Siyasi partilerin il, ilçe ve belde başkanları, ilçe ve belde başkanları, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri Altınovalıların katıldıkları iftar programına 1000’lerce kişi katıldı.

Yalova yolunda feci kaza: 1’i ağır 2 yaralı Yalova yolunda feci kaza: 1’i ağır 2 yaralı

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen iftar programlarını pandemiden dolayı iki yıldır gerçekleştiremediklerini söyleyen Başkan Durmaz, ‘’Çok şükür Rabbime yeniden bizleri sizlerle aynı sofrada tekrar bir araya getirdi. Peygamber Efendimiz S.A.V., bir hadiste şöyle buyurmuştu, ‘’Cennette, Reyyan denilen bir kapı vardır ki, Kıyamet Günü orada ancak oruçlular girecektir’’ Rabbim bizleri, Reyyan Kapısından girenlerden eylesin. Yüce Allah tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, dua ve dileklerimizi Ramazan ayı hürmetine dergâh izzetinde kabul ve makbul eylesin.’’ Temennilerinde bulundu.

Durmaz, Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti  

Başkan Durmaz, ‘’Derneğimizin düzenlemiş olduğu 4. Geleneksel İftar programımızda bizleri kırmayıp katılım sağlayan tüm hemşerilerimize, dostlarımıza, özellikle sabah erken saatinden İftar Vaktine kadar emek veren Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Yakup Özdemir, Fahri Geçit, Cesur Özçelik, M. Nuri Argün, Burhan Aygül, Hakan Bıyıklı, Muhammet Demir ve Nedim Argün'e derneğimizin gençlerine ve Altınova Belediye'sinin personeline emeklerinden dolayı derneğimizin adına teşekkür ederim.

Yüce Rabbim, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine ve Mübarek Ramazan Bayramına bizleri; Kardeşlik, dostluk, barış, sağlık, huzur, birlik ve beraberlik içinde girmemizi naip etsin. Bizi kırmayıp geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sağ olun var olun Allah’a emanet olun’’ Şeklinde konuşmasını tamamladı.