“İlk kez uluslararası düzeyde”

İlçede üçüncü resim sergisinin açıldığını söyleyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Geçtiğimiz yıllarda hem Yalova hem de Türkiye'den katılan sanatçılarımızla sergiler yapmıştık ama ilk defa uluslararası bir sergi yapıyoruz. O yüzden bizim için önemli ve çok kıymetli bir gün. Katkı sağlayan bütün sanatçı arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle gençlerimize bir rol model olması, kendilerine sanatsal açıdan bir yol çizebilmeleri adına yol göstereceğine inanıyorum” dedi.

Sergi öncesi söyleşi

Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve protokol üyelerinin açılış kurdelesi kesiminin ardından salona giren davetliler, sanatçıların bir birinden güzel eserlerini yakından görme fırsatı buldu. Üç gün açık olacak serginin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, sergi öncesi öğrenci ve vatandaşlara yönelik söyleşiler gerçekleştirildiğini belirtti.

“Müzeler ve festivallerimizle zenginleşiyoruz”

"7'den 77'ye Projesi" kapsamında bu çalışmayı yaptıklarını ve farklı yaş gruplarına hitap edildiğini söyleyen Başkan Oral, “Resim sergimizin haricinde biz şuanda 3 müzemizin hazırlığını yapıyoruz. İnşallah onunda devamında 2 müzemiz daha gelecek. Kent Müzemiz ve Deniz Feneri Müzemiz iki aylık süre içerisinde açmayı hedefliyoruz. Ardından da Kuş Müzemizi açacağız. Daha sonra Arkeoloji ve Hamam müzelerimiz geliyor. Ayrıca yazın Altınova'daki kültürlerimizin tanıtıldığı bir kültür festivalimiz var. İnşallah bunlarla Altınova'daki kültürel faaliyetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz."

Yabancı ressamların heyecanı

Konteyner kentte kapsamlı temizlik Konteyner kentte kapsamlı temizlik

Rus ressam Lara Gendalman ise, kalabalık bir organizasyonda olduğu için çok heyecanlı olduğunu belirterek, 10 yıl önce ilk defa İstanbul'a geldiğinde gördüğü Ayasofya'nın resmini yaptığını dile getirdi

İranlı ressam Amir Agha da, Londra'dan sergi için Türkiye'ye geldiğini belirterek, sergine olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi

Savaş yüzünden Türkiye'ye geldiğini belirten Ukraynalı Elvira Yakovchyk da, "Savaş yüzünden İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul'u çok seviyorum ve resimlerimde İstanbul var. Burada olmak çok güzel. Heyecanlıyım ve ortam çok sıcak, sevgi dolu" diye konuştu.