Altınova genelinde 29 konut ve 25 ev olmak üzere toplam 55 yerin selden etkilenirken, 12 adet serada yaklaşık 500.000 bitki zarar görürken ekipmanlarla birlikte seralardaki zarar 3 milyon lirayı buluyor.

Ekipler seferber oldu

Yalova Valiliği, Altınova Kaymakamlığı ve Altınova Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde hasara uğrayan ev, iş yerleri, seralar ve tarım alanlarında hasar tespitlerine devam ediyor.

Yoğun yağış nedeniyle Altınova’da çeşitli bölgelerinde ortaya çıkan olumsuzlukları gidermek için Altınova Belediyesi adeta seferber oldu. Yağışın etkili olduğu ilk andan itibaren harekete geçen Altınova Belediyesi Fen İşleri Garaj Amirliği ekipleri, mahallelerde yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. İş makinaları sel sularının getirdiği toprak ve çamurları kaldıran ekipler cadde ve sokakları tazyikli suyla yıkıyor. Yetkililer, selin olumsuzluklarının en kısa zamanda giderileceğini söylediler.

Oral, “Vatandaşımızın yayındayız”

Sel baskınlarından etkilenen bölgelerde vatandaşları ziyaret eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Hafta sonu normal bir yağışın dışında doğal afet olarak nitelendirebileceğimiz bir durumla karşılaştık. Yoğun yağmur yağışının yaşandığı ilçemizde bazı ev, iş yeri, sera ve tarımsal alanlarda olumsuzluklar yaşandı. Belediye olarak, devlet olarak seferber olarak ilk andan itibaren vatandaşımızın yanında olduk” dedi.

Ünal; “500.000 bitki yok oldu’’

Selden dolayı Altınova genelinde 12 adet serada yaklaşık 500.000 bitkinin hasar gördüğün ve buralardaki zararın 2 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Altınova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mesut Ünal, “Seralarımızda bir milyon liranın üzerinde de ekipman zararı bulunuyor. Ayrıca bazı Kivi bahçelerinin tabanı sel suları ile dolmuştur, çapalama ile problem giderilebilir ve durum üretim ve verimi etkilemeyecektir. Hasar tespit çalışmaları Tarımsal alanlarda Altınova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce devam etmektedir.

Seracılar tedbir alınmasını istiyor

Öte yandan sera sahipleri; Subaşı, otoyol menfezleri, Subaşı ve dağlardan gelen sular nedeniyle etkilenen Havuzdere, Subaşı, Yalakdere, derelerinin genişletilmesi ve taşlanması, menfezlerin yükselmesi ve büyütülmesi, bazı yerlerde kafsyoljnın altından geçen ve dolgu ile kapatılan menfezlerin açılması, bu sayede tekrar sel gelme riski ortadan kalkabileceği belirtilmiştir.

Ufuk; “Yardımlara başladık”

Altınova genelinde 29 konut ve 25 ev olmak üzere toplam 55 yerin selden etkilendiğini söyleyen Altınova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürüm Ufuk Kocatepe, “Yoğun yağmur yağışı sonucu oluşan selden etkilenen ev ve işyerlerinin tespitine devam ediyoruz. Belirlenen ev ve işyerlerine gerekli yardımlara başladık. Evlere gıda yardımlarımız da sürüyor” diye konuştu.