Temel atma törenine, AK Parti Milletvekili Fikri Demirel, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Kaymakamları ve davetliler katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral,”Kapalı pazaryeri ilçemizin ihtiyaçlarından biriydi. İtfaiyemizi donanım açısından güçlendirdik fakat bina olarak kötü bir yapıdaydı. İtfaiye binasını 4 belediye olarak kullandığımız için daha merkezi bir bölgeye taşıdık. Çünkü ulaşım yönünden de daha kolay olacaktır. Pazar yerimiz 5 dönümlük bir arazi. 100 pazarcıya hizmet verecek. İlçe içinde 4 yerde balık satış yerlerini bu pazaryerinde toplayacağız. Eskiden yangına giderken korkarak gidiyorduk. Şimdilerde ise ilçemize yakışır bir donanıma sahip itfaiye binamız oldu. Bu İhalelerin bedeli 3 milyon sekiz yüz bin lira. Halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Oral’ın ardından konuşan AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, yapılan hizmetin Altınova halkına hayırlı uğurlu olmasını dileyerek misafirlerin huzurunda Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’a ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

 

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, ‘’verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyoruz. Altınova ilçesi, il merkezine uzak olduğundan daha önce zayıf olan itfaiye binası güçlendirilmiş durumda. Ben bu yapılan yatırımların ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’dedi.

Edilen duanın ardından protokol ile birlikte temel atma merasimi gerçekleştirildi.

 

İtfaiye Binası

285 metrekarelik kapalı araç garajı mevcut (6 araç kapasiteli )

Kapalı garaj yanı hizmet binası bulunuyor. Spor salonu, mescit, yemekhane, yatakhane, şoför odaları, santral odası ve malzeme depoları olan kompleks bir yapı oluşturuluyor. (282 metrekare tek katlı, toplamda 564 metrekare oturumlu 2 katlı bina)

 

Pazaryeri

Yaklaşık 3 bin 250 metrekare alana sahip. İçerisinde zabıta birimi, wc, abdesthane, mescidin bulunduğu bir yapıya sahip. Pazar yapılmadığı günlerde otopark olarak kullanılacak. Çelik yapı olarak tasarlandı kaynak kullanılmayarak tamamen blonlu olarak tasarlandı. Günümüz mimarisine uygun olarak tasarlanmıştır. Yaklaşık 230 araç kapasiteli.