27 Aralık 2019 günü, Altınova PTT Müdürlüğü tarafından dernek binasında teslimatı yapılan 150 adet mont, bot, bere, atkı ve diğer ihtiyaçlar öğrencilere ulaştırılmak üzere teslim edildi. Başkan Durmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 'Adem Kahriman, Nedim Argün ve Yakup Özdemir' ise, yardımları elden teslim için Diyarbakır’ın Hazro İlçesine 30 Aralık 2019 ile 2 Ocak 2020 tarihleri arasında giderek toplanan yardımları teslim ettiler.   

Altınova Anadolu Erzurum Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Yönetimi tarafından, dernek üyesi ve iş adamlarından kişi başı 180TL toplanan para ile gerçekleştirilen yardım çok anlamlı oldu. 

Durmaz, ‘’Kırmatay İlköğretim Okulu Müdürü talep etti’’

Altınova Anadolu Erzurum Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Ferman Durmaz gazetemize yaptığı açıklamada;” Diyarbakır’ın Hazro ilçesi, Kırmatay İlköğretim Okulu’nun Müdürü, derneğimize kış mevsiminde giyilen giyecekler için talepte bulundu. 150 tane mont, bere, atkı, eldiven gibi en kısa sürede dernek olarak toparladık. Allah nasip ederse, 30 Aralık 2019 ile 2 Ocak 2020 tarihleri arasında Diyarbakır’a gidip bu giyecekleri öğrencilerimize teslim ettik.

Bizim derneğimizin kurulma amacı yardımlaşma ve dayanışmaydı. Altınova Anadolu Erzurum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, tüm Anadolu’ya yardım ediyor. Türkiye’nin neresinden böyle bir talep gelirse, biz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Giyecek yardımında bulunduğumuz tüm öğrencilerin adını ve bedenlerini öğrendik.

Bu yardımın %70’ini üyelerimiz karşıladı, %30’unu dışarıdan destek alarak sağladık.

Çita Mühendislik bize ciddi anlamda destek çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı’nı en kısa sürede ziyaret edeceğim. Yardımlarından dolayı, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Durmaz konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü;‘’Böylesi bir yardım benim hayalimdi. Biz de Doğu Anadolu Bölgesinde yetiştik. Doğu insanın yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliriz. Öğrencilerimizden bir tanesinin üşüyen bir parmağını ısıtabilmişsek ne mutlu bize. Bu duyarlılık birçok kurum ve kişiye de örnek olur düşüncesindeyim. Yönetim kurulumuzdan 4 arkadaşımızla Diyarbakır’a gidip öğrencilere kendi ellerimiz ile yardımları teslim ettik.

Durmaz, ‘’Emeği geçenlerden Allah razı olsun’’

Gönül Köprüsü projemizde bize inanan, yardımlarını esirgemeyen kıymetli dostlarımıza, arkadaşlarımıza ve gece gündüz demeden koşturan derneğimizin genç üyelerinden Ensar Sarıgül, Muhammet Demir, Mustafa Demir, Fahri Geçit, Cesur Özçelik ve Ünal Önal’a çok teşekkür ederim.

Ayrıca Gönül Köprüsü yolculuğunda beni yalnız bırakmayan Adem Kahriman, Nedim Argün ve derneğimizin kuruluşundan bu güne kadar işini gücünü bırakıp çalışan, her türlü zorluğa göğüs geren kıymetli dostum Yakup Özdemir’e canı gönülden teşekkür ederim.’’ dedi.