Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak hususunda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz ile Yürütme Kurulu Üyeleri Mehtap Hiçyılmaz ve Doğan Doğru katılım sağladı.

Çalışma Grupları Koordinatörü Aysun Mengüverdi organizasyonunda gerçekleşen etkinlikte Yalova Bisikletliler, Perşembe Akşamı Bisikletçileri, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ve Yalova Eko-Turizm ve Sağlıklı Yaşam Dernekleri temsilcileri bir araya geldiler.

Kandemir, bisiklet kullanımının önemine dikkat çekti

Anneler Günü Bisiklet Turu etkinliği, Başkan Kandemir’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı ve Kandemir sözlerinde “Öncelikle şehit annelerimiz başta olmak üzere tüm annelerimizin ‘Anneler Gününü’ kutluyorum. Bu vesile ile düzenlediğimiz etkinliğe katılım sağlayan bisiklet derneklerimize ve etkinliğin düzenlenmesine destek sağlayan Yalova Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Sözlerinin devamında Kandemir,” Bisiklet kullanımı gerek trafik yoğunluğu ve çevre kirliliğinin azaltılması gerekse daha sağlıklı bir yaşam için önemli bir araçtır. Dolayısıyla kentimizde bisiklet kullanımını artırmak amacıyla benzer etkinlikleri hatta daha iyilerini yapmamız gerektiğini düşünüyorum.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Hep birlikte pedal çevirdiler

Daha sonra Başkan Kandemir ile dernek temsilcileri; Serap Vural, Caner Dinçer ve Fettah Çalışkan etkinliğe katılım sağlayan kadınlara ve çevredekilere çiçek takdimi yaparak kadınların Anneler Gününü kutladılar.

Yalova’da DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı Yalova’da DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı

Ardından Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Genel Sekreteri Erkan Çetintaş ve Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz’ın da pedal çevirdiği “Anneler Günü Bisiklet Turu” 15 Temmuz Demokrasi Meydanından başlayarak, Gazi Paşa Caddesi, Koşu Yolu Caddesi, Stadyum Caddesi, Turan Koçal Caddesi, Çeşme Sokak, İstanbul Caddesi, Sefa Bey Caddesi Yalı Caddesi üzerinden devam etti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona eren bisiklet turu sonrasında katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdiler.