Haber/Abdullah Bozkurt

Armutlu’da yaşayan Erkan Direnci, Rüzgar Enerji Santrallerinin Armutlu’ya verebileceği zararı dile getirdi. Erkan Direnci, “RES yapılmak istenen bölge binlerce yıldır göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunmaktadır. Rüzgar türbinlerinin oluşturduğu ses ve dönmeye bağlı hava akımı bu kuşların yollarını kaybetmelerine, doğal olmayan oluşumdan ürkmelerine ve yaşam alanından kopmalarına neden olacaktır. Bu göçmen kuşların yeniden bir göç rotası oluşturmaları yüzlerce yıl sürecek ve bu süreçte birçok kayıp yaşanacaktır.

Bölgede ayrıca birçok endemik bitki türleri bulunmaktadır. Bu bitki türleri yapılmak istenilen projeden en çok etkilenenlerden olacaktır. Özellikle sporlanarak üreyen bitkilerin oldukça olumsuz etkileneceği öngörülebilir bir gerçektir.

Ayrıca bu endemik bitki türleri üzerinden arıcılık faaliyetleri de yapılmaktadır. Arıların bitkilerin çoğalmasındaki etkisi herkes tarafından bilinmektedir. Bitkilerin yok edilmesi aynı zamanda arıların yok edilmesi demektir. Ayrıca yine bu bölgede keçi koyun arıcılık ve hayvancılık otlak alanları süreçten olumsuz etkilenebilir” şeklinde konuştu.