“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 89. yıldönümünde gerçekleştireceğimiz kutlamalara tüm halkımız davetlidir” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “19 Ağustos 1929, Ata’mızın Yalova’ya geldiği, Yalova’nın bir kent olabilmesi yönünde ilk adımın atıldığı tarihtir. Ata’mız kentin keşfedilmesine, gelişimine büyük önem vermiştir. Bu kenti bir anlamda kendi kurucusu ve onun koruyucusu olmuştur. Ünlü sözü ‘Yalova Benim Kentimdir’ diyerek buraya verdiği önemi vurgulamıştır. Herkes biliyor ki burası Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti. Bu sebeple Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 89. yıldönümünde gerçekleştireceğimiz kutlamalara tüm halkımızı davet ediyorum. Gelin bu coşkuyu hep beraber yaşayalım” dedi.

Fotoğraf sergisi ve slayt gösterimi yapılacak

19 Ağustos Pazar günü yapılacak ‘Atatürk’ün Yalova’ya Gelişinin 89. Yılı Kutlama Programı’ 19:00’da Yürüyen Köşk’te düzenlenecek olan ‘Atatürk ve Yalova’ isimli fotoğraf sergisi ve slayt gösterisi ile başlayacak. Sergide ve slayt gösterisinde o döneme ait fotoğraflar katılımcılara sergilenecek.

Kortej yürüyüşü Yürüyen Köşk’ten başlayacak

Saat 20:00’da Yürüyen Köşk önünden başlayacak kortej yürüyüşü Doğu Sahil Bandından devam ederek 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında son bulacak.  Korteje Edirne Belediye Bandosu da eşlik edecek.

‘Yürüyen Köşk Atatürk’ isimli konser verilecek

Yalova Belediyesi ve Yalova Musiki Derneğinin işbirliği ile yapılacak olan ‘Yürüyen Köşk Atatürk’ isimli Türk Sanat Müziği Konseri Saat 21:00’da Barış Manço Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek. Konser’de 350 kişilik dev koro Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve ile birbirinden değerli eserler seslendirilecek.