9:05’te sirenler eşliğinde saygı duruşu gerçekleştirildi

Çiftlikköy İlçe Meydanı’nda düzenlenen törende Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Albay Oğuzhan Karakoç, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin ilçe başkanları tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları yapıldı.

Saatler 9:05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulurken, bayraklar yarıya indirildi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte tören sona erdi.

Yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi

Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması sonrasında 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla ilçe genelindeki okulların öğrencileri arasında yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Öğrencilerin gerçekleştirdiği oratoryo gösterisiyle birlikte anma programı son buldu.

 

Silpagar, “Saygı, özlem ve minnetle anıyorum”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Aziz Türk Milleti’nin büyük zaferle taçlanan Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, var olma mücadelesinin lideri ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını saygı, özlem ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.