Köyleri ziyaret eden Yalova İl Genel Meclisi CHP gurubu üyesi Oktay Atik, köy halkı ile yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunarak köy halkının sorunlarını dinledi.

 Atik, “Köy halkı yatırımlardan memnun”

Köylerde yapılan yatırımları ve köy halkının sorunlarını her zamanki gibi vatandaşlar ile bir araya gelerek sahada istişare etme fırsatı bulduğunu söyleyen İl Genel Meclisi Üyesi Oktay Atik, “Son zamanlarda İl Genel Meclisimiz ve Köylere Hizmet Götürme Birliğimizde almış olduğumuz yatırım kararlarının sahadaki uygulamalarını ve geri dönüşleri konusunda köy ziyaretimizde Kabaklı, Kılıç, Dereköy, Laledere ve Gacık köylerimizi devam ettik. Özellikle doğalgaz çalışmaları devam eden Laledere ve Kabaklı köylerimizde yapılan yatırımdan dolayı halkımızın memnuniyetinin yanı sıra yatırım kararı alınan diğer köylerimizdeki bekleyişte devam ettiğini gördüm.” Dedi.

Atik, “Köy halkı zorluklarla karşılaşıyor”

Köy halkı ile bir araya gelen İl Genel Meclisi Üyesi Oktay Atik, “Tabiki en önemli sohbet konumuzda günümüzde yaşanan ve her geçen gün daha zor şartların oluştuğu ekonomik durum ve buna bağlı olarak köylerimizin geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılıkta yaşanan büyük sıkıntılar. Üretim maliyetlerinin katlandığı bu günlerde köylümüzün önünü göremediğini ve bu maliyetlerle üretim yapmakta zorlandıklarını, yetkililerden bir an evvel tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik çalışmalar yapılmasını aksi durumda üretimde azalma ve maliyet artışına bağlı olarak tüm vatandaşlarımızın önümüzdeki günlerde tarım ve hayvancılık ürünlerinin temini konusunda zorluklarla karşılaşacağını dile getirdiler.” Diye konuştu.