Merkezi yönetimi Hollanda’da olan ve her yıl geleneksel olarak yaptıkları Karnavallar Federasyonu toplantısını Yalova’da yapmak için Salman’a taleplerini ileten Avrupa Karnavallar Federasyonu Başkanı LarsAlgell, Yalova’yı çok beğendiklerini ve bu toplantıyı Yalova’da yapacaklarını söyledi.

2019 yılı Mayıs ayı içinde yapılması planlanan toplantının Yalova’da yapılması için girişimler başlatıldığını belirten, YAFEM’in kurucu başkanı ve aynı zamanda Avrupa Karnavallar Federasyonu Türkiye temsilcisi Özer Koyuncu; “2019 yılının Mayıs ayının içinde gerçekleşmesi planlanan toplantı öncesi Yalova Belediyesi ve Avrupa Karnavallar Federasyonu ile protokol imzalanması gerekiyor. Valimiz Tuğba Yılmaz ile yapmış olduğumuz görüşmeden de olumlu tepki aldık. Bu toplantı hem ülkemizin hem de ilimizin tanıtımına katkı sağlayacak bir organizasyon. 25 ülkeden 200 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan toplantılar 1 hafta sürüyor. Yalova ve çevresinde ki otelleri gezen LarsAngell otellerin konumunu, ilimizin doğasını çok beğendiler. Bu toplantı için yarışan 2 ülke vardı biri İtalya’nın Verona kenti diğeri ise Yalova idi. Ama son yapılan incelemelerde Yalova’nın şansının %90 olduğunu bize söyledi. 2019 yılında yapılacak olan bu organizasyonun Mayıs ayı içinde Yalova’da yapılacağını bize iletti” dedi.

Salman ‘Yalova’nın tanıtımına kim katkı sağlıyorsa yanındayım’

Yapılacak olan toplantının ilimiz tanıtımı için oldukça faydalı olacağını belirten Salman;

“Öncelikle ilimize gelerek festivallere göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sizlere teşekkür ederim. Bu yapılacak olan toplantıların sizlerin de destekleriyle ilimizin tanıtımı açısından oldukça önem arz ediyor. Yalova Belediyesi olarak sizlerin yapacağı bu toplantılara memnuniyetle destek veririz. Her zaman dediğim gibi Yalova’nın tanıtımına kim katkı sağlıyorsa bu kentin aşığı olan Vefa Salman kimliğimle ve Belediye Başkanı sıfatımla her zaman yanındayım” dedi.