Ziyarette Covid-19 salgını sonrası çalışma ve iş yaşamında ortaya çıkan gelişmeler ışığında kurumların çalışma ve faaliyetleri görüşüldü.

SGK gündeminde olan ve YTSO üyesi işverenleri ilgilendiren hususlarda SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, Başkan Tahsin Becan’a ve Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Demiryürek ile Genel Sekreter Taner Eriş’e bilgiler aktardı.

Mehmet Salih Aydın ilk olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen yasa teklifiyle SGK pirim alacaklarının yapılandırılması ile ilgili düzenleme yapıldığını, teklifin yasalaşmasının ardından başvuruların alınmaya başlanacağını ifade etti. Pandemi nedeniyle başvurularda yoğunluk yaşanmaması adına online başvuru olarak müracaatları almayı düşündüklerini ifade eden Aydın, YTSO ile birlikte tüm işverenlere ulaşmak istediklerini belirtti.

YTSO Başkanı Becan “Pandemi nedeniyle üyelerimizin ödemelerde güçlük yaşadığını biliyoruz, bu yapılandırmama ile üyelerimiz bir nebzede olsa nefes alacaktır. Bu süreçte YTSO olarak SGK ile işbirliği içinde olarak tüm üyelerimizin bu yapılandırmadan olabildiğince faydalanması için çalışma yapacağız, ziyaretiniz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ediyoruz” dedi.