HABER: Abdullah Bozkurt

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yalova’yı ziyaret etti. Başkan Babacan pazaryerinde pazarcı esnafıyla bir araya geldi. Pazar esnafının sorunlarını dinleyen Babacan, Yalovalılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra DEVA Yalova İl Başkanlığının açılışına geçen Genel Başkan Babacan, açılış kurdelesini kesmeden önce, “Yalova İl Teşkilatının çok değerli Başkanı, değerli teşkilat mensuplarımız, bugün bizlerle beraber olan çok değerli konuklar, diğer illerden gelen değerli il başkanlarımız, genel merkez kurulu üyelerimiz, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.’

Bugün Yalova’nın 1. Olağan İl Kongresi vesilesiyle burada, bu güzel şehrimizdeyiz. İl hizmet binamızın açılışın için de sizlerle burada buluştuk. Bu il binasından bu mekândan tüm Yalova için, Yalova’nın tüm ilçeleri için, güzel hizmetler iletmelerini, iyi çalışmalar yapmalarını arkadaşlarımızdan bekliyoruz."

Babacan, ‘’Yalova her anlamda hizmet bekliyor’’

‘’Yalova’nın sıkıntıları var biliyoruz. Türkiye’nin sıkıntıları var biliyoruz. Bu sorunların çözülmesi ve ülkemizin layık olduğu çok daha iyi yarınlara yürümek için DEVA Partisi çatısı altında çalışmalarımızı başlattık.

Bugüne kadar 27 ilimizde kongremizi gerçekleştirdik. Yalova ile beraber 28. ili tamamlamış oluyoruz. 81 ilin 77’sinde kurucu heyetlerimiz çalışıyor. 922 ilçemizin de 430’unda kurucu heyetlerimiz çalışmalarına başladı. Yoğun bir şekilde teşkilatlanmamız devam ediyor. Türkiye’nin her alanda hak ettiği standartları yakalaması için, Türkiye’nin gençlere umutla bakabilmesi için, biz hazırız, DEVA Partisi hazır diyoruz ve DEVA Partisi Yalova hizmet binasının hep beraber açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Babacan, basın mensuplarını bilgilendirdi

DEVA Partisi Yalova İl Başkanı ile açılış kurdelesi kesen Babacan, DEVA Partisi Yalova İl Başkanlığı binasında yerel ve ulusal gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Babacan, ‘’Milletin sırtına yüklenen yük ne olacak?’’

Basın buluşmasının ardından Yalova 1. Olağan Kongreyi gerçekleştirmek üzere RDKM’ye geçen Babacan, girişte genç parti üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kongre açılışında Türkiye gündemine ilişkin sözler söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Anlıyoruz, sizin bu U dönüşü yapacağınızı söylüyorsunuz da, 180 derece döneceğinizi söylüyorsunuz da, sizin bunca zamandır Avrupa’yla, Avrupa Birliği’yle, NATO’yla, batıyla yaptığınız kavgalar sebebiyle bu milletin sırtına yüklenen yük ne olacak?

Bu milletin ödediği bedel ne olacak? Bakın bunlar ne yaptılar, gittiler S400 füzelerine milyarlarca dolar para verdiler şimdi kapağını açamıyorlar, kutusunu açamıyorlar. F35 savaş uçaklarına milyarlarca dolar para verdiler, onu da alamadılar. Hem milyarlarca kar kaybet hem F35'leri kaybet hem de S400'leri. Biz diplomaside “kazan kazan” sonuçlarına alışığız da bunlar bu eşyalarını kaybetti, kaybet nasıl oluyormuş onu da gösterdiler bu Millete.’’

Babacan, ‘’Millete bir açıklama borcunuz var’’

‘’Tekrar sesleniyorum. Bu Millete bir açıklama borcunuz var. Ekonomideki, dış politikadaki, güvenlik politikalarındaki yanlışların bu Millete ödettiği bedelle ilgili bir açıklama borcunuz var. Bu büyük ülke, sizin deneme tahtanız değil. Hele hele sizin deney laboratuvarınız hiç değil. Bu ülkenin vatandaşları da öyle kobay falan değil.

Ekonomide akıl dışı bir tez uygulayın, iki yılda memleketi batırın, dış politikada bir “Şangay Beşlisi” deyin, tekrar dönün Avrupa Birliği’ne, Bedelini ise Millet ödesin.’’

Babacan, ‘’Dene yanıl, metot bu’’

‘’Dene yanıl dış politikada, dene yanıl güvenlik politikalarında. Peki bu yanlışlarınızın maliyeti konusunda hiçbir açıklama yapmayacak mısınız? Madem bu U dönüşünü yapıyorsunuz, bu virajı alıyorsunuz, 180 derece dönüyorsunuz ama bunun bir hesabını da verin. Deyin ki “Biz yanlış yaptık onun için dönüyoruz,” deyin. “Hatalıymışız, onun için dönüyoruz,” deyin.

Yanlış adımların sonucunda yoksullaşan vatandaşlarımıza, umudunu yitiren gençlerimize, en azından bir açıklama borcunuz var” şeklinde konuştu.

Kongre sonunda DEVA Partisi Yalova İl Başkanı seçilen Mehmet Demirhan’ı tebrik eden Babacan, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda Tahsin Becan ile bir araya geldi.

Basına kapalı görüşme gerçekleştiren Babacan, Fatih Caddesi esnaf ziyareti sonrası Yalova ziyaretini sonlandırdı.