Avatar Atakan lakabıyla tanınan, 27 Ağustos 1989 Sivas doğumlu Çağan Atakan Arslan, 2008 yılından itibaren kick boks ve Muay Thai Milli Takımlarında Türkiye’yi uluslararası arenada temsil ediyor ve aynı zamanda profesyonel müsabakalara çıkıyor. 2011 yılında Özbekistan'da 5.000 rakip taraftarın önünde Özbek rakibini finalde nakavt ederek IFMA Muay Thai Dünya Şampiyonu unvanını kazanarak, bu alanda Türkiye’ye büyük erkeklerdeki ilk altın madalyayı getiren, 2016 yılında Survivor Ünlüler Gönüllüler programında Ünlüler takımına dahil olarak, 5 ay süren zorlu mücadele sonrası Survivor şampiyonu olan Avatar Atakan, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın misafiri olarak Yalovalı gençlerin sorularını yanıtladı.

Arslan ve Bağatar’ın dostluğu dikkat çekti

Başkan Bağatar’ın kick boks yaptığı dönemde tanıştığı ve dostluğunu hala sürdürdüğü Atakan Arslan, Bağatar’ın daveti üzerine mini amfide Yalovalı genç sporculara tecrübelerinden bahsederek, tavsiyeler verdi.

AK Parti Yalova Gençlik Kolları Başkanı Emirhan Balkaya ve AK Parti İl Başkan Vekili Koray Girgin’in de katıldığı söyleşide, hakkında merak edilenleri yanıtlayan Atakan Arslan, “Muğlim abiyle 15 yıllık bir dostluğumuz var. Beraber Termal’de antrenman yapmıştık, buraya ilk gelişim değil” açıklamasında bulundu.

Spor dışında da kendini geliştirmek isteyen Emir Adıyaman’a, sporcu olmanın ahlaki bir mesele olduğunu, sadece spor yaparak değil, katıldığı müsabakalarda bulunduğu etkileşimlerle kendini kültürel olarak geliştirebileceğini aktaran Arslan, özellikle dövüş sporlarının sadece vücudu değil insanın karakterini de geliştirdiğini belirtti.

Atakan Arslan gençlere yol gösterdi

Kendisine öfke kontrolünü nasıl sağlığı sorusuna yanıt veren Atakan Arslan, “Dövüş sporları her ne kadar kavga gibi görünse de sonuçta bu bir spor. Yurt dışında ceza evine girenlere dövüş sporları yaptırıyorlar ki öfkelerini kontrol etmeyi öğrensinler. Dövüş sporunu ilkyardım gibi düşünün. Gerektiği yerde uygulamanız gerekiyor, savunma amaçlı. Öfkelendiğinizde gücünüzün farkında olmalısınız ama öfkenizi de kontrol edip sakin kalmalısınız” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Daha önce Atakan Arslan ile kendisini çalıştıran Ayhan hocasını yad eden Muğlim Bağatar, “Ayhan hocamızın bir lafı vardı. Her zaman senden daha hazırlıklı biri olabilir derdi. O nedenle öfke anında veya bir müsabakaya hazırlanırken her zaman temkinli olmalısınız” diyerek gençlere bir tavsiye daha verdi.

Bağatar, anılarını aktardı

Sakatlık yaşadıktan sonra spora ara veren genç sporculara tavsiye veren Avatar Atakan kendi yaşadığı sorunlardan örnekler vererek, “Bazı sakatlıklar aşılabiliyor. Kendinizi motive etmelisiniz. Eğer doktorunuz artık spor yapamazsınız demiyorsa bir şekilde başlamalısınız. Benim de 2013 yılında maç öncesi kolum kırıldı. Bana dövüşemezsin dediler. O gün ameliyat oldum. Kolumda hala platin var ve o gün o maçı kazandım” diyerek tecrübelerini aktardı. 

2015 yılında Atakan Arslan ve diğer arkadaşlarıyla Yalova’da bir hafta kamp yaptıklarını hatırlatan Başkan Bağatar, “Başarılı olmak için çok çalışmak gerekiyor. O dönemde Atakanların antrenmanlarını izlerdim. Saat 6’da uyanarak koşu yaparlardı, ardından uyuyup öğlen tekrar uyanarak çalışıyorlardı. Özellikle sabah koşusu çok önemli ve öğleden sonra antrenman yapmanız gerekiyor. Atakan o dönemlerde de çok başarılıydı, çok gelecek vaat eden bir sporcuydu” diyerek genç sporculara moral verdi.

 

Yalova’da dövüş organizasyonu planlıyorlar

Survivor yarışmasında yaşadığı sakatlıktan bahseden Atakan Arslan, “Su oyunu oynuyorduk. Zeminde zıplarken, mekanizma kafama çarptı ve suyun altına gittim, baygınlık geçirdim. Darbeye alışkın olduğum için yüzmeye çalıştım ama çıkamadım ve kendimi bıraktım. Ardından platformun kenarından dışarı çıktım, sağ olsun bütün ekip orada yardımım koşup hayatımı kurtardı. Yarışmada zor bir süreç geçirdim. Açlığa bir şekilde dayanıyorsunuz ama özlem duygusu ve tanımadığınız insanlarla psikolojik bir savaş içerisinde olmak insanı zorluyor. Sağ olsunlar beni destekleyenler sayesinde alnımın akıyla çıkım, şampiyon oldum” açıklamasında bulundu.

Yalova’ya daha sık gelmeyi planladığını aktaran Atakan Arslan, “Belki büyük bir dövüş organizasyonuyla burada oluruz. Kesin bir şey yok ama Muğlim Başkanımızdan sözümüzü aldık. İnşallah önümüzdeki süreçte Uluslararası bir dövüş organizasyonla Yalova’da oluruz” dedi.

Ardından gelen soruları yanıtlayarak genç sporculara yol gösteren Atakan Arslan söyleşinin sonunda hayranlarına kart imzalayarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber-Fotoğraf/Rukiye Polat