Bağatar konuşmasında; “Çok kıymetli Yalova'lı hemşerilerimiz, hepinizi saygıyla, sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Sizlere çok kısaca geçtiğimiz haftalarda ilimize gelen Sayın Bakanlarımız ve güzel ilimizle alakalı yapmış olduğunuz faaliyetlerle ilgili bilgilendirmede bulunmak istiyoruz.

Öncelikli olarak Milletvekillerimiz ve Belediye Başkan Vekilimizle birlikte son 12 ay içerisinde birçok Bakanımızı ziyaret ettik. Yalova ile alakalı bir takım istişareler yaptık, bunlardan en önemlilerinden birini biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanımız Yalova'yı ziyaret etti ve ilimizle alakalı bir takım müjdeler verdi. Devamında Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ilimizi ziyaret ettiler, daha önceden Ankara'da kendisiyle görüşmüş olduğumuz birtakım hususlarla ilgili olarak yerinde incelemeler yaptı ve ilimize birbirinden güzel müjdeler verdi. Bakanımıza tüm bakanlarımıza bizlere vakit ayırdığı için Yalova'ya yeni hizmetler kazandırdıkları için teşekkürlerimi sunuyorum.

Öncelikli olarak kıymetli hemşerilerim şundan bahsetmek istiyorum, Sayın Milletvekillerimizle birlikte Ankara'da Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar Paşamızı ziyaret ettik, kendisiyle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Çiftlikköy sahilinde bulunan Askeri Kamp'tan sahil yolunun geçişi esnasında bir problem yaşıyorduk.
Bu problemle alakalı olarak Sayın Bakanımıza konuyu arz ettik. Daha sonra İl Başkanları toplantısında konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettik ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Çiftlikköy'deki askeri kampın sahilden geçişine izin aldık.
Bununla birlikte yapmaya çalıştığımız şey, Yalova ve Çiftlikköy sahili birbirine bağlayarak, ilimizin en güzel sahil şeridini yürünebilir ve vatandaşımızın kullanımına açmak oldu.

“En önemli projelerimizden biri ‘Kentsel Dönüşüm’ ”

İkinci olarak Sayın Milletvekillerimiz ve Belediye Başkan Vekilimizle birlikte Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'u ziyaret ettiğimizde en önemli problemlerimizden biri şehrimizin merkezinde bulunan Bağlarbaşı Mahallesi'nin kentsel dönüşümüydü.
Sayın Bakanımızla ve gerekli daire başkanlarıyla genel müdürlerimizle yaptığımız çalışmalar, görüşmeler neticesinde Bağlarbaşı Kentsel Dönüşüm Projesinin startını Sayın Bakanımız verdi. İnşallah on ikinci ayda projeleri tamamlanacak ve yakın zaman içerisinde ihalesine çıkacağız. İhaleye çıkıldıktan sonra bu güzel şehir merkezinde bulunan mahallemizin örnek bir proje olması sebebiyle kentsel dönüşümün ilk adımını atmış olacağız. Burada zemin artı 3 kat ve zemin artı 4 kat yeni konutların yapılması suretiyle o bölgemizi Yalova yakışır bir şekilde pırıl pırıl bir mahalle haline getirmeye uğraşıyoruz.
Bununla birlikte inşallah daha sonra bu örnek projeyi gördükten sonra, Yalova'nın devamında da özellikle merkez mahallemizde kentsel dönüşüm projemiz devam edecek.
Bir başka projemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yıllık 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Yalova ilimizde gerçekleştireceğimiz Kazımiye bölgesindeki 300 konutluk TOKİ projesi.
Sayın Bakanımızın talimatlarıyla inşallah bu yılsonuna kadar projeleri hazırlanıyor ve en kısa süre de startı verilerek, yaklaşık 1,5 yıl gibi bir sürede inşaatı tamamlanarak Kazımiye bölgesinde 300 sosyal konutumuzun da yapımı başlayacak ve bitirilecek şimdiden Yalova'lı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz.

“Şehir içi trafik sorununu çözeceğiz”

Bir diğer önemli konumuz da yapmış olduğumuz anketler neticesinde şehrimizin en büyük problemlerinden biri otopark problemi ve şehir içi trafik.
Bunu çözmek maksadıyla Sayın Milletvekillerimiz, Belediye Başkan Vekilimiz ve teknik arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalar sonucunda ortak bir karara varmış bulunuyoruz.
Yakın zaman içerisinde Yalova Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı binasının şehir merkezinden kaldırılması ile birlikte bu büyük alana yeraltı otoparkı ve üzerine de yeşil alan yapmak suretiyle ilimize çok güzel yeni bir yeşil alan ve bir meydan kazandırma projemiz var. Sayın Bakanımızın destekleriyle inşallah en yakın zamanda yeni Valilik binamızın ve Emniyet Müdürlüğü binamızın inşaatlarına başlıyoruz.

Bunları yaptığımız zaman en önemli projelerimizden biri olan şehir içindeki yol kenarlarındaki parklanmayı kaldırmayı planlıyoruz.

“Esnafımızı rahatlatacağız”
Esnaflarımız kendi araçlarını yeni yapılacak olan Valiliğin altındaki katlı otoparka park edebilecekler, kendilerine belediye tarafından bir indirim sağlanacak, akabinde de esnaflarımız dükkanlarının önüne kendi arabalarını bırakmayacakları için vatandaşlarımız kolaylıkla gelip alışveriş yapabilecekler.
Bu projeyi yaptığımızda inşallah en güzel tarafı 15 dakika kısa süreli parklanmayla tüm esnafımızın önünde kendi boş otopark olacak ve vatandaşlarımız gelecek arabasını dükkanın önüne park edecek dörtlülerini yakmak suretiyle 15 dakika kısaca alışverişini yapacak, daha sonra aracıyla oradan ayrılacak. İnşallah bunu sağladığımızda esnafımıza da çok ciddi anlamda bir ilave destek sağlamış olacağız.

“Şehir Kütüphanesi Projesi hayata geçecek”

Bunun yanın da bir diğer önemli projemiz de Şehir Kütüphanesi projesi. Uzun zamandır Sayın Kültür ve Turizm bakanımı ile bu konuyla alakalı görüşüyorduk. Yalova'mızda şuanda yer tespit aşamasını bitirdik. İnşallah Sayın Bakanımızın olurları ile ilimizde çok güzel bir şehir kütüphanesi kazandırmayı planlıyoruz örnek bir kütüphane, hem üniversiteli gençlerimizin hem Yalova'lı vatandaşların faydalanabileceği gibi şehir merkezine yakın, otopark problemi olmayan son derece kullanışlı örnek bir proje yapmaya çalışıyoruz.

“Miller Bahçesi için start verildi”

Bir diğer önemli projemiz de Millet Bahçesi projemiz sizlerin de bildiği üzere Yalova ile Çiftlikköy'ün tam kesişme noktasında Devlet hastanemizin hemen yakınında 113 dönümlük bir alan üzerine Millet Bahçesi projemiz var. Bu projeyle birlikte inşallah vatandaşlarımızın boş vakitlerini değerlendirebileceği içinde yapay göleti olan, yeşil alanlarıyla mükemmel bir millet bahçesi yapmaya uğraşıyoruz. Bu konuda Sayın Bakanımıza da Yalova'ya öncelik tanımış olduğu için teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Çok kıymetli hemşerilerimiz, yapmış olduğumuz çalışmalar içerisinde bizler için en önemli olanı esasında deprem kuşağında bulunan ilimizin bir an önce kentsel dönüşümünü sağlamak. Allah korusun bizler 1999 depreminde maalesef hep birlikte çok büyük acılar yaşadık, yakınlarımızı kaybettik. Olası bir depremde tekrar aynı acıları, aynı sıkıntıları yaşamamak için şehrimizin bir an önce kentsel dönüşüm yönünde gerekli hamleleri başlatması gerekmektedir. Daha önce de paylaştığım gibi şehrimizin yapısı % 52'si 1999 depremi sonrasında yenilenmiş ve yeni imar yönetmeliklerine göre yapılmıştır. Fakat konutlarımızın %48'i deprem öncesi yapılmış kısmı güçlendirilmiş fakat bir kısmı da hala tehlike arz etmektedir.

“Olası bir depreme hazırlıklı olmalıyız”
Çevre Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle birlikte Bağlarbaşı Kentsel dönüşümle startını vermiş olduğumuz kentsel dönüşüm hamlesini başlatıyoruz. İnşallah ilimizdeki tüm binalarımızın en kısa sürede vatandaşlarımızla oturarak, onların problemlerini dinleyerek bir kentsel dönüşüm ofisi açmak ve beraberinde ilimizin bu büyük kanayan yarısını çözmek istiyoruz. Beklenen Marmara depremi olmadan önce tedbirlerimizi almamız gerekiyor.


 

Çok kıymetli Yalova'lı hemşerilerim, son olarak şunu da belirterek toparlamak istiyorum Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanımız ve tüm ekibimizle birlikte son 3 ay içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Sayın Bakanlarımızın destekleriyle birlikte ilimize yaklaşık 320 milyon TL civarında bir değer kazandırmış bulunmaktayız.
İnşallah bundan sonrada ilimiz için olan gayretlerimiz devam edecek, bizim bütün hedefimiz tartışmalardan uzak, ilimize faydalı hizmetler verebilmek için tüm ekibimizle birlikte canla başla çalışmaktayız. İnşallah önümüzdeki süreçte yine Sayın Bakanlarımıza ve Ankara'ya olan ziyaretlerimiz devam edecek. İlimiz için faydalı işler yapmak üzere gayretlerimiz devam ediyor olacak, hepinizi saygıyla, sevgiyle, hürmetle selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.