Yalova’da hiçbir korona vakasının bulunmadığını söyleyen Başkan Bağatar, ‘’Şu anda tedbir maksadıyla alınan kararlar kapsamında kalabalık yerlerde virüsün daha hızlı bulaşmasını engellemek için, AK Parti kongrelerini AK Parti Genel Merkezi’nin kararıyla iptal ettik.  

İçişleri Bakanlığının 16.03. 20120 tarihli genelgesiyle; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri ise geçici bir süreliğine kapatıldı.

Bu önlemlerle beraber havaların ısınmasıyla, korana virüsünün etkisini düşüreceği ve bu salgın hastalığı kontrol altına alınacağı düşüncesindeyim’’ dedi.  

Bağatar, ‘’Çok şükür Yalova’da olumsuz bir vaka görülmedi’’

Bağatar açıklamasını, alınması önemli tedbirleri gündeme getirerek sürdürdü; ‘’Çok kalabalık yerlerden kaçınıyoruz. Bu tedbirlerle sosyal hayatı durdurmamak lazım. Bizim, 16 Mart 2020’de, 500 kişinin katılım göstereceği AK Parti Merkez İlçe Kongresi vardı. Her türlü olumsuzluğa karşı kongreyi erteledik.

Sağlık Bakanlığından gelen talimatlarla, Yalova Valiliği ve Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ilimizdeki önlemler noktasında konuya son derece hakimler. AK Parti İl Yönetimi olarak, gerek duyulduğu Çamanlarda Yalova Valimiz Muammer Erol ile bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Çok şükür şu ana kadar Yalova’da olumsuz bir vaka görülmedi.’’

Bağatar, ‘’İlaçlama seferberliği başlatıldı’’

Hükümetimizin almış olduğumuz tedbirlerle korona virüsün görülmemesi için çabalar sarf ediyoruz. Hijyene önem veriyoruz. Yalova Belediye Başkan Vekilimiz ile da sürekli iletişim içindeyiz. Başkan Vekilimiz tüm il de, ana arter ve sokaklarda korona virüsü ile mücadele anlamında, salgın hastalıklar ile mücadele anlamında iki gündür ilaçlamalar yapıyor. Yalova Belediyesi tarafından, büyük bir ilaçlama seferberliği başlatıldı.

Yalova’da tüm ilçe ve belde belediyelerimiz de ilaçlama yapıyor. İşin doğrusu bu sürecin ne kadar devam edeceğini biz de bilmiyoruz. Biz tabi ki tedbirler alıp, sonra da her vatandaşımızın yaşantısına devam etmeleri için uğraş vereceğiz’’ dedi.