Balkaya mesajına, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs’taki Samsun yolculuğu, günümüz gençliğinin geleceğine ışık tutan tarihi bir başlangıcı simgelemektedir. Bu başlangıç ve devamında tüm ülke sathında oluşan milli ruh, bizim en kıymetli yol göstericimizdir. Liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın biz gençlere çizdiği bu kutlu yol hamdolsun ki, tıpkı 102 yıl önce yakılan meşalenin ışığı ile aydınlanmakta, o ruh biz gençlerin iman dolu yüreklerinde hala daha canlılığını ilk günkü heyecanla korumaktadır.” ifadeleriyle devam etti.

Siyasette de başarılı gençlerin yetişmesinin, ülkenin geleceği için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Balkaya, şöyle devam etti: “Aydınlık bir gelecek için gecesini gündüzüne katarak Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği, bitiş çizgisi kızıl elma olan bu yolda, okuyan, araştıran, bilgiye değer veren ve bu bilgiyi paylaşan genç kardeşlerimizle, hiçbir boyunduruğa müsaade etmeden yere sağlam basan adımlarla çizgimizden şaşmadan ilerleyeceğiz. Gençler olarak, tarihimizden dersler çıkarmakta, geçmişini bilmeyenin geleceğinden şüphe edilebileceği kanaatindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealini, son 19 yılda biz gençlere her türlü konum ve mevkide var olma ve söz sahibi olma fırsatını veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devam etmekteyiz.

19 Mayıs’ın 102. yılında Samsun yolculuğuyla bir mücadeleyi başlatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için şehadete eren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyoruz.”