Tıbbi Aromatik Bitkileri araştırdılar

Bangladeş Heyeti, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Engelsiz Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni ziyaret etti.

Altınova Hersek Lagününde yer alan Altınova Belediyesi Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde teknik incelemede bulunan yabancı konuklar, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Bangladeş Heyeti, Lagünü inceledi

Nurettin Topçu konferans salonu açıldı Nurettin Topçu konferans salonu açıldı

Türkiye’deki tarım çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla ülkemize gelen Bangladeş Halk Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı ve Planlama Bakanlığı yöneticileri, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Engelsiz Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni ziyaret etti.

Türkiye Koordinatörü eşlik etti

Altınova Belediyesi Engelsiz Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni ziyaret eden Bangladeş Halk Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı ve Planlama Bakanlığı yöneticilerine, Tarım ve Orman Bakanlığı Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölüm Başkanı ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Türkiye koordinatörü Başkanı Ahmet Bircan Tınmaz eşlik etti.

Aynı zamanda Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler danışmanı olan Ahmet Bircan Tınmaz, yabancı ülke misafirlerine Hersek Bölgesi hakkında bilgi verdi.

Bilgi transferi

Bangladeş Heyetine başta Yalova genelinde yapılan çalışmaların aktarıldığını ifade eden Ahmet Bircan Tınmaz, “Bangladeş Heyeti; baharatçılık, arıcılık ve yağlı tohumların ıslah çalışmaları, kaliteli tohum üretimi, çiftçilerin geliştirilmesi ve dağıtım yapılması süreçlerini iyileştirmek üzere, ülkemizden bilgi transferi yapabilmek üzere ziyaret ettiler” diye konuştu.

Keyifli ve verimli bir gün geçirdiler

Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesinden Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi2ne geçen konuklar burada kuşları inceleyip lagün hakkında bilgi aldılar.

Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ne hayran Bangladeş Heyeti, Doğa Ve Hayvanları Koruma Gönüllüleri Sözleşmesini de içeren Türkiye'nin ilk ve tek Altınova Belediyesi Doğa Pasaportunu da alarak oldukça keyifli ve verimli bir gün geçirdiler.