‘Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2. Uluslararası Aşıklar Festivali’ büyük bir katılımla coşku içinde yapıldı.

Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Başkanı Ferman Durmaz, Başkan Yardımcıları Davut Cengiz, Yakup Özdemir, yönetim kurulu ve dernek üyelerinin özverili çalışmaları, kültür-sanat severlerin sponsorlukları, Yalova ile Altınova Protokolünün de tam katılımı ile muhteşem bir atmosferde geçti.

İhtiyaç sahiplerini ayırt etmeden yardımlarda bulunan, gençlerin spora teşviki için turnuvalar düzenleyen, kültür-sanat faaliyetleriyle birlik-beraberlik ve kaynaşmayı sağlayan, her yıl Ramazan Ayında iftar buluşmalarıyla sofralarını; her siyasi görüş, din, dil, ırk ve mezheplerden vatandaşlara açan Altınova Anadolu Erzurumlular Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Başkanı Ferman Durmaz ve Yönetimini, yaptıkları bu tür sosyal etkinliklerden dolayı tebrik ediyorum.

Kökeni Erzurum olan, rahmetli babamın köyünden akrabalık bağımız da bulunan Başkan Ferman Durmaz ve yönetiminin başarılı çalışmalarını gıptayla izliyorum.

Yaptığı birçok Sosyal Sorumluluk Projeleri ile taraflı tarafsız her kesim tarafından büyük takdir gören Başkan Durmaz ve yönetiminin bu birleştirici gücü, Yalova’nın dışına kadar taşmış durumda.

İstanbul başta olmak üzere, Ankara ve Erzurum’da, Altınova Anadolu Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin adını duyuran bu yönetim, son etkinliğinde ise farklı kültürlerden oluşan aşıkları 2. defa Altınova’nın Kaytazdere beldesinde biraya getirmeyi başardı.  

Birbirinden anlamlı eserlerini seslendiren aşıklar, solunu hınca hınç dolduran davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Etkinliğin son bölümünde, aşıklar; Serdar Alyakut (Erzurum), Mustafa Aydın (Kars), Ozan Nihat (Denizli), Temel Turabi (Erzurum) atışmaları, salonu kahkahalara boğarken, Marmara Bölgesinde ki Erzurum il ve ilçe dernek başkanları ile Yalova’da kurulma aşamasında olan Yalova Anadolu Dernek Başkanlarının da geceyi onurlandırmaları, organizasyona ayrı bir renk kattı.  

Başkan Durmaz ve yönetiminden bu tür organizasyonların devamını bekliyor, bu tür başarılı faaliyetler gösterme başarısı gösteren TSK’lara da sahip çıkılması gerekliliğinin altını çiziyorum.

Ayhan Polat

Haber-Yorum