Yalova Mobbing ile Mücadele Derneği Yalova İl Temsilcisi Nilgün Turan Haybek, “2010 yılında kurulan Mobbing ile Mücadele Derneği, ülkemizin bu alanda kurulan ilk Sivil Toplum Kuruluşudur. Türkiye genelinde 17 ilde temsilciliği bulunmaktadır. Yalova İl Temsilciliği 02.09.2018 yılında faaliyetlerine başlamıştır. İl Temsilciliği olarak; çalışma barışının geliştirilmesi, onurlu çalışma hakkının korunması, kollanması, mobbing hakkında bireylerin bilgilendirilmesini amaçlamaktadır. 2019 yılından başlayarak da her yıl Şubat ayının ilk haftasını ülkemizin dört bir yanındaki temsilciliklerimizle birlikte çeşitli etkinliklerle Mobbing ile Mücadele Haftası olarak kutluyoruz.

Amacımız, Kamu ve özel sektör işyerlerinde gerçekleşen, çalışanların itibarını ve onurunu zedeleyen, verimliliği azaltan, çalışanların sağlığını kaybetmesine neden olan, çalışma hayatını olumsuz etkileyen mobbing ile mücadele etmektir” açıklaması yaptı.

Mobbing nedir?

İşyerlerinde bir veya birden fazla kişi tarafından diğer kişi ya da kişilere yönelik gerçekleştirilen, belirli bir süre sistematik biçimde devam eden, yıldırma, karşısındakini pasifize etme, işten soğutma, iş yaptırmama veya işten uzaklaştırmayı amaçlayan;

Mağdur ya da mağdurların kişilik değerlerine, mesleki durumlarına, sosyal ilişkilerine veya sağlıklarına zarar veren; kötü niyetli, kasıtlı, olumsuz tutum ve davranışlar toplamıdır.

Birçok kişi iş yerinde çalışanların maruz kalabilecekleri şiddeti, fiziksel şiddet olarak düşünmektedir. Halbuki işyerinde psikolojik şiddet ya da mobbing, çalışma yaşamının başlangıcından bu yana yaşanan, hatta çalışanlarca kanıksanan, ancak ortaya çıkmasından kaçınılan ve sıklıkla görmezden gelinen bir olgudur. Fiziksel şiddet gibi somut izler bırakmadığı için kanıtlanması da oldukça güçtür.

Pandemi sürecini yaşadığımız bu günlerde yoğun çalışma temposunun içinde bulunan sağlık çalışanlarımız mobbing konusunda gerek çalışma koşullarının zorluğu gerekse hasta yakınları tarafından fiziksel ve psikolojik şiddete daha sıklıkla maruz kalmaktadır. Bu konunun sağlık çalışanları üzerindeki etkileri önemle araştırılması ve sorunların çözümlerine yönelik yeni yaptırımlar ivedilikle getirilmelidir.

Mobbing’e uğrayan ne yapacak?

Mobbing'e uğradığını düşünen çalışan kendisine uygulanan davranışlarla ilgili, açık ve net deliller toplamaya başlamalıdır, şahitler, maaş kesme varsa bordrolar, kamera kayıtları, e- mailler, kullanılan ilaç faturaları, verilen işlerle ilgili belge ve örnekler alınarak delil olarak sunulabilir, yargıya intikal eden davalarda delil etkin bir yargılama için önemlidir.

Kamu ve özel sektör ayırt etmeksizin tüm çalışanlar şikâyet ve bilgi almak için 7 gün 24 saat ALO 170 Hattına başvurabilirler.