Nurten, ‘Çarşı projemiz ile, dağınıklığı toparlayacağız’’ 

Teşvikiye Çarşı projesinin yapımına başladıklarını söyleyen Başkan Nurten, ‘’Önümüzde ki günlerde bu projenin temeline beton atılacak. İnşallah 2-3 ay içeresinde Çarşı projemiz hayata geçecek.

Çarşı projesinde, 19 tane dükkan mevcut. Teşvikiye Beldesi’nin kent meydanına yapılan bu proje ile yerli-yabancı, günübirlik ve sürekli tatilciler için ciddi bir talep oluşturacak. Hem Teşvikiye’nin kent meydanını düzenlemiş olacağız, hem de üreticinin dağınık olan satış noktalarını bir araya toplayacağız.’’ 

Nurten, ‘’800 kişilik Tribün ve çok amaçlı spor salonu yapılacak’’ 

Teşvikiye Futbol Sahasının büyük ihtiyaç duyduğu, Teşvikiye Belediyesi’nin bütçesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığının yardımı ile 800 kişilik tribün projesinin inşasına kısa süre içinde başlayacağız.

Futbol takım oyuncularının soyunma oda ihtiyacının yanı sıra; karate, tekvando, judo sporu yapan gençlerimiz de bu proje tamamlanınca hizmet alacaklar. Tribünün alt kısmı kapalı spor alanı olarak kullanılacak. Bu projenin ihalesi, önümüzdeki hafta yapılacak ve 2022-2023 futbol sezonuna yetiştirilecek.’’  

Nurten, ‘’Eylül 2022’den önce tamamlanacak’’ 

Teşvikiye’nin turizmine çok büyük katkı sağlayacak, 60 tane çok nitelikli apartın yapılması için belediye olarak kolları sıvadık. Çok nitelikli konaklama, havuz, kamp ve sosyal alanların olacağı bu projeye eylül ayında başlanacak. Teşvikiye beldesinde konaklama ihtiyacı var. Çok taleplerle karşı karşıyayız. 4-5 yıldız konforunda konaklama tesisleri ile Teşvikiye turizmde çok önemli yere gelecek.’’ Şeklinde ilk defa Yalova Manşet Gazetesi ve TV YALOVA YouTube Kanalına konuştu.