2001 yılından bu yana, İstanbul Eminönü ve Kadıköy iskelelerinden; Çınarcık, Esenköy ve Kocadere’ye düzenli ve hatlı yolcu taşımacılığı yapan TURYOL Deniz Ulaşım Kooperatifi Yönetimine, Yalova halkının yıllardan beri gelen haklı taleplerini ileten Yalova Güç Birliği Federasyon Başkanı İlhami Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleriden müjdeli haber geldi.  

Başkan, ‘’Yalova hizmetin en iyisine layıktır’’

Yalova Valisi Muammer Erol ile Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a, vatandaşların bu önemli taleplerini aktardıklarını söyleyen İlhami Başkan, ‘’İstanbul ile geçmişten gelen köklü bağlarımız var. Deniz ulaşımında Yalovalı hemşehrilerimizin sıkıntı çekmemeleri için kolları sıvadık.

Yalova ile İstanbul arasında yaşanan ulaşım sorununun ortadan kalkması için, İstanbul’a yeniden seferlerin yapılmasını, TURYOL Genel Müdürü Yunus Can’a ilettik.

Eminönü, Kadıköy ve Adalardan Yalova’ya yolcu seferleri için yeni bir hat kurma çalışmalarına TURYOL Deniz Ulaşım Kooperatifi yakında başlayacak.’’

Başkan, ‘’Şehir Hatları İşletmesi zarar edince, seferlerden çekildi’’

‘’Yıllar önce, Yalova’nın Eminönü, Karaköy ve Adalar’a ulaşımını sağlayan denizyolu bağlantısı, süreç içinde gelişen karayolları ve köprülerin devreye alınması ile karlı olmaktan çıkınca kesintiye uğradı.

Dönemin tek deniz ulaşım şirketi olan Şehir Hatları İşletmesi seferlerden çekilmek zorunda kalınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan İDO, seferlere başladı.’’

Başkan, ‘’İDO’nun özelleştirilmesi seferleri azalttı’’

‘’İDO’nun özelleştirilmesi ile sefer/maliyet hesapları yapılması sonucunda, özellikle kış aylarında yolcu talebinin düşük olması nedeniyle seferler yaz aylarında normal, kış aylarında ise uzun aralıklarla yapıldı.

Yaz ve kış aylarında aralıksız olarak, Çınarcık, Kocadere ve Esenköy seferlerini aksatmadan devam ettirmekte olan TURYOL’un bu seferlerine Yalova merkez iskelesine dahil etmesini memnuniyet edici bir karar olarak değerlendiriyoruz.’’

Başkan, emeği geçenleri tebrik etti  

‘’Yalovalıların deniz ulaşımındaki sorunun çözümüne yönelik katkı sağlayan, TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, Yalova Valimiz Muammer Erol’a ve Yalova Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Tutuk’a ve Yalova’daki sivil toplum kuruluşlarının kanaat önderleri olan Yalova Güç Birliği Federasyonu bünyesindeki dernek başkanları ve iş insanlarına çok teşekkür ediyorum.’’

Başkan, ‘’Ticaretin ve turizmin yeniden canlandırılmasını arzuluyoruz’’

‘’Yalova’yı eskiden olduğu gibi yeniden İstanbul’a ve Adalara bağladığımızın müjdesini verebilirim. Temennimiz ve beklentimiz bu deniz seferlerinin en kısa süre içinde vatandaşın bütçesine uygun bir şekilde başlatılmasıdır. Halkın beklediği, istediği ve özlediği deniz ulaşımıyla, ticaretin ve turizmin yeniden canlandırılmasıdır.’’ şeklinde basın açıklamasını tamamladı.