“11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan Berat Gecesi’nin tüm İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim” diye sözlerine başlayan Başkan Vekili Tutuk mesajına şöyle devam etti;

“Yüce rabbimizin sınırsız af, merhamet, yardım ve bereketine vesile olan Ramazan ayının habercisi mübarek Berat Kandiline erişmenin heyecan ve mutluluğunu başta ülkemiz ve tüm islam alemi olarak yaşamaktayız. Kandiller; bizleri birliğe, dirliğe, kardeşliğe, paylaşmaya, barışa ve sevgiye çağıran müstesna zamanlardır. Mukaddes gecelerimizden biri olan Berat Kandili’nin manevi iklimi içerisinde karşılıklı sevgi ve hoşgörüyü hakim kılarak birbirimizi kucaklamalı, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeliyiz. İman, ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizle muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için, bu mübarek geceyi fırsat bilmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Berat Kandili’nin ülkemize sağlık, mutluluk, huzur getirmesini diliyor tüm hemşerilerimizin Berat Kandilini kutluyorum.”