Yalova’nın kardeş şehirlerinden biri olan Almanya’nın Rottenburg şehri ‘NeckarFest’ isimli uluslararası festivale ev sahipliği yaptı. Etkinliklere Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Başkan Yardımcıları Fatih Şahin, Ahmet Sarıduman ve Volkan Dadaloğlu ile birlikte katıldı.

İnternet medyası ilan gelirleriyle daha güçlü İnternet medyası ilan gelirleriyle daha güçlü

İki Kent Arasında Çeşitli Temaslar Olacak

Başkan Vekili Mustafa Tutuk ile beraberindeki heyet Rottenburg kardeş şehir ziyaret programı kapsamında, Rottenburg Necker Belediye Başkanı Stephan Neher ve belediye heyeti ile bir araya geldi. Başkan Vekili Mustafa Tutuk tarafından Başkan Stephan Neher’e ‘Yürüyen Köşk’ maketi hediye edildi. Yalovalı kardeş heyete Rottenburg’u gezdiren Başkan Neher, Rottenburg’un eski bir Roma şehri olduğunu söyleyerek şehrin tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Rottenburg’un Yalova ile 2015 yılından bu yana kardeş şehir olduğunu bildiren Başkan Vekili Tutuk, “Misafirperverlikleri için Sayın Stephan Neher’e, kardeş şehrimize teşekkür ediyoruz. İki kent arasında iş birliğini güçlendireceğiz. Bu kapsamda çeşitli temaslarda bulunacağız. Belediyelerimizin yapacağı karşılıklı sosyokültürel etkinlikler dost iki milleti daha da yakınlaştıracaktır” dedi.

Meclis Binasını Gezdiler

Ziyaret kapsamında Rottenburg Belediye Meclisi’ne de ziyarette bulunan Yalovalı heyet, kardeş şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini de yakından görmek fırsatı buldu. Başkan Vekili Mustafa Tutuk, festival açılışında bir de konuşma yaparak kardeş şehir ilişkilerinin güçlendirilmesine değindi.

“Türk Bayrağını Gururla Dalgalandırıyorlar”

Başkan Vekili Tutuk ve ekibi, Türk vatandaşların kurduğu derneği Rottenburg Necker Belediye Başkanı Stephan Neher ile ziyaret ederek destek verdi. Tutuk, “Almanya’da Türk bayrağını gururla dalgalandırıyorlar. Buradaki derneğimizi tebrik ederim” dedi. Tutuk ve ekibi, Türkiye-Fransa-Almanya kardeş şehirler yemeğine de katılarak burada Yalova hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Tutuk’tan STUTGART Başkonsolosu Öner’e Ziyaret

Ziyaretin son gününde ise Başkan Vekili Tutuk ve beraberindeki ekip, STUTGART Başkonsolosu Mehmet Erkan Öner’i makamında ziyaret etti. Tutuk ve ekibi, Başkonsolos Öner’in daveti üzerine yolculuk öncesi bir araya geldi. Tutuk ve Öner karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.