Bayburtlu açıklamasına şu ifadelerle başladı; “Bilindiği üzere, Yalova'mızda var olan ve yıllardan beri çürümeye terkedilen Etibank Tesisleri ve arazisi, yılan hikayesine dönen tahsis işlemleriyle, hala doğru şekilde değerlendirilememektedir. AK Partili Yöneticilerin ve İktidar mensuplarının, bu arazide Yalova halkının ve toplumun faydasına katkı sağlayacak bir tesis yapma konusunda yetersizlikleri ve beceriksizlikleri had safhaya çıkmıştır. En son bilindiği üzere Etibank Tesislerinin bulunduğu alan Yalova Üniversitesine tahsis edildi. Ama ne yazık ki Üniversite bu alanı gerektiği gibi değerlendiremedi. Bu arazi de ranta kurban edilmesin.”

“Ne yaptılar ne de yaptırdılar!”

Bu alanın Yalova ekonomisine, turizm, kültür ve eğitim sistemine hizmet edecek birçok gerçekçi projeye ev sahipliği yapılabilecek, şehrin en gözde mekanları arasında olduğunu belirten Bayburtlu, “Ama ne yazık ki AK Partinin Yalova Teşkilat yönetimi bu alana ne proje yaptı ne de yapılacak projelere müsaade etti.

Bu alan şimdilerde harabeye dönmüş, yıkılmış ve tinercilerin, evsizlerin mekânı haline gelmiştir. AK Parti Yalova teşkilatı bildiğiniz üzere iktidarının ilk yıllarında tarihi değere sahip İnkılap Gemisini Yalova'ya getirmiştir.

Yanlış ve hatalı proje ve yüksek maliyetli bütçeye rağmen tarihi gemiyi hurdaya çıkarmıştır. Şimdi aynı akıbeti Etibank Tesisleri de yaşamaktadır” dedi. 

“Milletten aldığımız yetkiyle bu projeleri hayata geçireceğiz”

Yalova’nın AK Parti iktidarında birçok ekonomik değerlerini kaybettiğini ve boş, gereksiz yatırımların istihdama katkı sağlamadığını kaydeden Talip Bayburtlu, “Yalova'mız Yüksek Eğitim düzeyine rağmen beyin gücüne sahip olmasının avantajlarını doğru şekilde planlayamamış ve bu durum beyin göçüne, özellikle gençlerin şehrimizi, hatta ülkemizi terk etme boyutuna getirmiştir.

Bu alanın modern, donanımlı, kültürel ve her türlü sosyal faaliyetlerin yapılabildiği, Marmara’ya ve şehrimize yakışan kütüphanesi ile eğitimde lokomotif olacak Fen Lisesi yapılmasını talep ediyoruz. Yapacağımız bu lise, iktidara geldiğimizde kurmayı planladığımız silikon vadisi ve teknoparkların temelini ve altyapısını oluşturacaktır. Yalova, eğitimde ve teknolojide öncü il olacaktır.

İYİ Parti olarak Yalova'yla ilgili hayallerimiz ve projelerimiz bunlardır. İnşallah yapılacak seçimlerde milletten aldığımız yetkiyle bu projeleri hayata geçireceğiz.

Biz milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Onlar da bize inansın ve güvensin. İYİ Partinin iktidarında Yalova İyi olacak, Türkiye İyi olacak” açıklamasında bulundu.