Yalova'nın yine hayal kırıklığı yaşamaya devam ettiğini vurgulayan Başkan Bayburtlu, “Bugüne kadar AK Partili yıllar, Yalova'mızın kayıp yılları oldu, olmaya da devam ediyor. Her dönem İktidar partisine oy veren ve tercih eden Yalovalı hemşerilerimiz hükümetten yeteri kadar hizmet alamadı. Şehrimiz yatırımlardan mahrum kaldı.

AK Parti Yalova teşkilatı Ankara'da Külliye'de yeteri kadar değer bulmuyor ki bugün Yalova hak ettiği hizmetlerden yoksun bırakılıyor.” Dedi.

“Yetki alanlar akla mantığa uymayan icraatlar yapıyorlar”

Yalova ekonomisinin 20 yıldan beri kendine bir yol haritası çizip ilerleme kaydedemediğini aktaran Bayburtlu, Şehri yönetenlerin kendi arzu ve isteklerine göre yön tayin etmeye çalıştıklarını belirterek, “Ortak akılla, girişimcilerle uzlaşma ile alınmayan bu kararlar esnafımızın, vatandaşlarımızın ve şehrimizin ekonomik kayıplar yaşamasına sebep oldu.

Yalova'mızın ekonomik potansiyeli ve imkanları belli iken, bu şehirle hiçbir bağı olmayan insanların Yalova'mız ile ilgili aldığı kararlar, sektörel bazda yanlış tercihler, bilinçsiz yatırımlara ve kayıplara neden oldu. Bedelini de hep birlikte ödemekteyiz. “

İktidar yıllardan beri, Yalova'mızı tanıtırken ve anlatırken turizm yatırımlarından bahsederken, var olan Turizm tesislerini de kaybetmeye başladık. Yıllardan beri yılan hikayesine dönen Arberetum arazisi ile ilgili yatırımlar Yalova Ekonomisine katkı sunacak, değer katacak diye meydanlarda vaat verip, yetki alanlar şimdilerde akla mantığa uymayan icraatlar yapıyorlar.” İfadelerine yer verdi.

“AK Parti neden üç maymunu oynuyor?”

Bu arazide geçmişte rantsal işler olduğunu, birilerinin haksız kazanç elde ettiğini dile getiren Talip Bayburtlu, “Bu arazi birkaç el değiştirdi. Bu arazi mevcut imar planında turizm yatırım alanı olarak yatırımcıya satışı yapıldı. Şimdi Çevre ve Şehircilik bakanlığının almış olduğu kararla tam bir fiyaskoya dönüşmüştür. Devlete ve yöneticilerine olan güven ortadan kaybolmuştur. Daha bir ay önce Yalova Şehir merkezindeki Spor ve Yeşil alan sahayı Kamu binası yapmak isteyen zihniyet, Bugün Yalova'da turizm tahsisi ve tesis alanı olarak var olan arberetum arazisi olarak bilinen arsayı, ben yaptım oldu mantığıyla yeşil alan ve spor alanı olarak değiştirmiştir. Ankara'da bu kararları kim, neye göre alıyor. Yalova sahipsiz mi? Yalova AK Parti neden üç maymunu oynuyor. İktidar Partisinin Milletvekilleri bu konuda neden tepkisiz. Anlamak mümkün değil. Yalova, Ankara'dan mı yönetiliyor. Hangi sermaye baronları bu işe darbe vurmaya çalışıyor. Turizm demek tesisleşme demek. Bu konuda Yalova yeterli tesislere sahip değilken, bu konuda şehrimize yatırım yapacak insanlara teşvik ve imkân sunulması lazımken, var olan yatırımı da engellemek büyük bir güven kaybıdır.” Eleştirisinde bulundu.

“AK Parti yatırımcıyı ve Yalova halkını aldattı”

AK Parti’nin hem yatırımcıyı hem de Yalova halkını aldattığını ifade eden Başkan Bayburtlu, “Bütün işler böyle oluyorsa bundan sonra hangi aklı başında İş insanı ve yatırımcı Yalova'ya değer katar da katma değer üretir ve yatırım yapar. Bu arazi, birilerinin Rantsal rekabetine kurban edilmesin. Projeye değil Ranta karşıyız. Bu gibi kötü örmekler Yalova'da Turizm sektörüne ve istihdamına büyük kayıplar yaşatacaktır. Yıllardan beri Termal kaderine terkedilmedi mi? Böyle bir Doğal Cennet yanlış ellerde ve yanlış yönetimlerde kaderine terkedildi. İktidar için Turizm Yalova 'da yalnızca slogandan ibaret. Bu konuda bugüne kadar ciddi bir planlama, hazırlık ve yatırım yapılmadı.

Bu şehir hepimizin. Halkımız her türlü kaliteli hizmeti almayı ve yatırımı hak ediyor. İYİ Partimizin iktidarında doğru planlama ve tesisleşme ile Yalova gerçek bir turizm şehri olacak. Dünyanın ve Türkiye'nin sayılı Sağlık Turizmi merkezlerinden birisi olması için, gerekli her türlü çalışma yapılacak ve girişimcilerin her türlü zorluğu giderilecek. Yalova Genç bir nüfusa sahip. Aynı zamanda Yalova Spor Turizminde tüm Türkiye'ye model olacak komplekslere ve tesislere sahip olacak. Spor ve Kamp Turizmi Yalova'da hayat bulacak. Her branşta Spor şehri merkezi olacak. İyi partinin İktidarında her şey Daha İYİ olacak. Biz halkımıza inanıyoruz ve güveniyoruz. Sabredin az kaldı diyoruz.” Açıklamasında bulundu.