Teşkilat Başkanı Bayburtlu açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’İYİ Parti her geçen gün üye sayısı ve teşkilatları ile iktidara adım adım yaklaşmaktadır. Bu değişim teşkilatlarımızda ve vatandaşlarımızda kendini bariz bir şekilde hissettirmektedir. Üye sayımız günden güne artmakta, memleket sevdalısı yeni cesur insanlar aramıza katılmaktadır. İYİ Parti kuruluşundan beridir siyaset sahnesinde vatandaşlarımız ve özellikle gençlerimizin umudu olmaya devam etmektedir.

İYİ Parti Demokrasiye inanmış, millete hizmet niyetiyle cesaretle mücadele eden kadroların oluşturduğu siyasi harekettir. Milletimizi en zor anlarında yalnız bırakmadan, kuruluş sürecinde her türlü tehdit, şantaj, baskı, yıldırma ve itibarsızlaştırma operasyonlarına rağmen, her ne pahasına olursa olsun memlekete sahip çıkan, inançlı ve idealist insanların ve kadrolarının oluşturduğu bir siyasi harekettir.

Hesap yapmadan millete ve memlekete sahip çıkan herkese kapımız açıktır. Çalışmalarımız ve teşkilatlarımız ilk gün ki heyecan, kararlılık ve cesaretle yoluna devam etmektedir. Genel Başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi başaracağız ve başaracağız.

Milletimizle el ele vererek, hemşerilerimizle birlik ve beraberlikle başaracağız. Kararlıyız. Güneşli ve iyi günler yaklaşmakta. Yeni sistem denilen Başkanlık Sisteminin yarattığı tahribatı en kısa sürede gidererek; milletimizin refahı, özgürlüğü ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, yeniden "Kalkınan Türkiye" olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Ülkemizin ve milletimizin yaşadığı sıkıntıları ve problemleri biliyoruz. Bu sorunları çözecek ehliyet ve liyakat sahibi kadrolara ve teşkilatlara sahibiz. Milletimiz bize inansın, güvensin ve yetki versin. Sorunlara sebep olanlar, çözüm bulamazlar.

İYİ Parti kurulduğundan beridir her zaman ve her şartta demokrasi değerline sahip, bunu kendi bünyesinde hisseden ve demokratik temayülleri uygulayan bir siyasi hareket ve teşkilattır. Genel Başkanımız Meral Akşener'in ortaya koyduğu irade ve kararlılık siyaset tarihinde örnektir.

Yeniden Parlamenter sisteme geçme çabaları da demokrasiye olan inancımızın gereğidir. Başkanlık Sistemi tutmamış, verilen vaatler, sözler ve hedefler gerçekleşmemiştir. Milletvekilleri, vatandaşla bağını koparmış, bakanlarda milletvekilleri ile bağını koparmıştır. Milletimiz hizmet alma konusunda yetkili kişilere ulaşamamaktadır ve seslerini duyuramamaktadır. Böyle olunca, iktidar vatandaşın sorunlarına uzak kalmış, umursamaz olmuş, çare üretemez hale gelmiştir. Yeniden “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” ile ülkemizde demokrasi hâkim olacak, milletimiz istediği ve özlediği hizmetleri almaya devam edecektir.

Son günlerde Yalova kamuoyunda siyaset sahnesinde görev yapmış bazı isimler partimizle irtibatlandırılmaktadır. Bizlerde bunun farkında ve takibindeyiz. İYİ Partinin ilkelerine, prensiplerine, disiplinine, misyon ve vizyonuna uygun her vatandaşımıza kapımız açıktır.

İYİ Parti ülkemizin her köşesinde başarılı olacak, Yalova'da ise fark yaratacaktır. Devran dönüyor, İYİ Parti İktidarı görünüyor. Bu inanç, gayret ve disiplinle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ülkemizin ve Yalova'mızın üzerine güneş doğacak ve her şey İYİ olacak. Milletimiz bu konuda rahat olsun. Bizler milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Birlikte başaracağız.’’ Açıklamasında bulundu.  

Yeniden Refah Partili başkanlardan örnek davranış Yeniden Refah Partili başkanlardan örnek davranış