Bayburtlu’nun basın açıklamasında, “Eski Türkiye’de edep, adap ve utanma vardı. AK Parti iktidara geldikten ve özellikle Başkanlık Sistemine geçildikten sonra, şirket sahipleri Bakan ve Başkan yapıldı ve İhaleler onların şirketlerine verilmeye başlandı. En son Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN kendi şirketinden, yönettiği Bakanlığa uygunsuz dezenfaktan alımı ile gündeme gelmiş, oluşan kamuoyu baskısına boyun eğmediği için Bakanlıktan azledilmiştir. Tabi konunun yargı kısmı ayrı olarak görüşülmesi gerekmektedir.

Yerelde ise, Yalova Belediyesinin yönetimini ele alan AK Parti ve Cumhur İttifakı mensupları aynı yöntemle ve usulle Belediye ve iştiraklerindeki ihaleleri, Belediye Meclis üyelerine verdikleri kendi ifadeleriyle gün yüzüne çıkmıştır. Belediye Meclis Üyesi Sayın Uğur DABAN belediye İştiraki olan Yeşil Körfez Su Birliğinden Danışmanlık Hizmeti aldığını söylemiş ve dönemin yönetimi de bunu doğrulamıştır. Bu yaptıkları işin ve ihaleninde kanuna uygun olduğunu beyan etmiştir.

“Bu yapılan ahlak kurallarına ve kamu vicdanına uygun değil”

Sayın Uğur DABAN, dönemin Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı ve Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa TUTUK bu iş yazılı kurallara uygun olabilir veya kitabına uydurmuş olabilirsiniz. Ama şunu unutmayın ki, bu yapılan ahlak, etik kurallarına ve kamu vicdanına uygun değildir. Sayın DABAN bu danışmanlık veren şirketin Yalova'da yalnızca kendinde olduğunu, bu yüzden böyle bir yola başvurduklarını dayanak göstermiş ve savunmuş. Sayın DABAN ve dönemin Yeşil Körfez Su Birliği Başkanına soruyoruz? Yeşil Körfez Su Birliği'nin kuruluşundan beri, Uğur DABAN'ın ticari şirketi kurulduğundan beri daha önceki yıllarda, bu güne kadar, Yeşil Körfez Su Birliğine Kaçkere böyle bir danışmanlık hizmeti vermiştir?

Yeşil Körfez Su Birliği kurulduğundan beridir böyle bir danışmanlık hizmeti başka şirketlerden daha önce almış mıdır ve kimlerden almıştır? Yeşil Körfez Su Birliği kamuya açık, halka ait bir şirkettir. Böyle bir hizmeti ihale etmiş midir? Ve ihale şartnamesi, bedellerinin emsallari mevcut mudur?

“İhale almak için mi, yoksa Yalova halkına hizmet etmek için mi seçildiniz?”

Bu danışmanlık hizmetinin karşılığı olan bedeli ne olursa olsun, İhaleyi veren belediye iştirakinin başkanı AK Partili Belediye meclis üyesi ve alan AK Partili Belediye Meclis üyesi olduğuna göre, bu hizmet alımının denetimini kim gerçekleştirmiştir? Bu yöntem bundan sonra yol olacak mıdır? Bundan böyle her şirket sahibi belediye meclis üyesi, belediye iştraklerinden ihale alacak mıdır? Sayın DABAN siz belediyeden ihale almak için mi, yoksa Yalova halkına hizmet etmek için mi seçildiniz? Bu yapılanlar ortadayken, kamuoyu yeteri kadar bilgilendirmemişken, ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış’ misali oldu bitti ile, Yalova Belediye Meclisinde Cumhur İttifakının oylarıyla Sayın Uğur DABAN YASKİ'ye başkan seçilerek, birde ödüllendirildi .Pişkinliğin bu kadarını da pes doğrusu.

“Cumhur ittifakının mensuplarını uyarıyoruz”

Sayın Belediye Başkan vekili Mustafa TUTUK'u, Belediye yönetimini ve Cumhur ittifakının mensuplarını uyarıyoruz. Eğer yaşananlardan sonra destek verip sahip çıkıyorsanız sonuçlarına katlanırsınız. Başkan Vekili Mustafa Bey, başkan vekili olarak size tavsiyemizdir. Belediyenin içine kendi döneminizde ellerinizle astığınız Hz. Peygamberimizin ‘Rüşvet Alan da veren de melundur’ hadisinin yazılı olduğu tabelayı ya kaldırın veya değiştirin. Zira rüşvetin adı danışmanlık ücreti olmuş. Acaba bu yaşananlardan Genel Merkezlerinizin haberi var mı? Bundan sonra gerçek ne ise Yalova halkına, esnafına, kamuoyuna bunları tek tek anlatacağız. Yalova’da, Ankara’da duyar herhalde. İyi Parti olarak Yalova halkının her zaman yanındayız ve hakkını koruyacağız.” İfadeleri yer aldı.