Bayburtlu, ''Yalova Belediyesinde yönetim değiştikten sonra, bir an önce çok iş yapacağız derken akıl almaz işlerle olanları da bozdular” diyerek, yönetimin Yalova halkının gözünü boyamaya çalıştığını kaydetti.

Bayburtlu, “Yaz boyunca konserlerle, parklarda, oyun alanlarında eğlenceyle geçirdiler. Pandemi süresince zorda olan esnaf ve vatandaşlarımıza destek olmaları gerekirlerken, Pandeminin yoğun olduğu yaz dönemlerinde hiçbir denetleme, kural, kriter, aşı, PCR testi, maske ve mesafe kurallarına uygun olmayan konser, etkinlik ve toplu gösteri organizasyonları yaptılar”

“Bu kış, esnaf ve vatandaş için çok zor geçecek”

Belediye yönetiminin mülki amirlerin de resmi protokol ile katılım sağladığı kalabalık etkinlikler gerçekleştirdiğini belirten Başkan Bayburtlu, “Hiçbir kurala uymadan konserler, eğlence ve toplu etkinliklerde denetimsiz binlerce insan üst üste, iç içe, sarmaş dolaş bir araya geldi ve vakaların artmasına sebep oldu. Konserlerde geçerli olmayan ve aranmayan denetim kuralları, vatandaşın hizmet almak zorunda olduğu kurumlarda, yeni sağlık genelgesi gerekçe gösterilerek aşı, PCR testi, mesafe kurallarına uyması istenmekte.

Bir de bu konserlerin ve eğlencelerin maliyet bedelini, ilk önce esnaf daha sonra da vatandaş yüksek fatura bedelleri ile ödemeye devam ediyor” sözleriyle su faturalarının şimdiden can yaktığını, diğer faturaların vatandaşın canını daha da yakacağını vurgulayan Bayburtlu; kış mevsiminin vatandaş ve esnaf için çok zor geçeceğini aktardı.