Sözlerine, “06.05.2021 tarihinde Çınarcık Belediyesine sokak ismi değişimiyle ilgili verdiğimiz dilekçemiz, CHP'li Çınarcık Belediye Meclis Üyelerinin oy birliği ile reddedildi.

Taşliman Mahallesi Gazi Süleyman Aslan Caddesinde bulunan yeni PTT Sokağının artık o bölgede PTT işletmesinin olmamasından dolayı adının Hüseyin Nihal Atsız Sokak olarak değiştirilmesi hususunda başvuruda bulunmuştuk” ifadeleriyle başlayan Gökmen Bayraktar, şunları kaydetti:

“Abesle iştigaldir!”

Fakat ne hikmetse! Türk Edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Hüseyin Nihal Atsız merhumu, CHP'li Çınarcık Belediye Meclis Üyeleri tanımadıklarını ifade ederek oylamada ret oyu kullanarak isim değişikliği yapılmasını engellemişlerdir. Tamamıyla siyasi bir yaklaşım gösterildiği aleni ortadadır. Türk siyasi tarihine ve Türk Edebiyatına ismini altın harflerle yazdırmış olan Türk Milleti için önem arz eden bir şahsiyeti tanımamış olduklarını düşünmek abesle iştigaldir.

“Siyasi kargaşa çıkarmak marifet değil”

CHP'li meclis üyesi birkaç arkadaşımız kendince Ali-Cengiz oyunu yaparak, ‘Efendim biz o teklifi AK Parti teklif etti diye reddettik’ sağda solda konuşmaları, beylerin özrü kabahatinden büyük değimini aklımıza getirmektedir. Siyasi kargaşa çıkarmanın marifet olmadığını bu arkadaşlarımıza hatırlatarak bu tür söylevlerinde biz de karşılığı olmadığını belirtmek isteriz. Bu tür Ali-Cengiz oyunları yerine samimiyetlerini ispat için ilk mecliste takınacakları tavırla bizlere gerçek düşüncelerini ifade etmeliler.

“Samimiyetinize inanmak istiyoruz”

Sizlerin samimiyetine inanmak istiyoruz! CHP'li birkaç meclis üyesi arkadaşımızın halk içinde bir hata olduğunu ve ilk mecliste bu hatayı düzelteceklerini beyan etmelerini samimiyetle karşılıyor ve samimiyetlerine inanmak istiyoruz.

Bizler de oluşan CHP'li Çınarcık Belediye Meclis Üyelerinin ideolojik bir yaklaşımla oy kullandıkları düşüncesinin akıllarımızdan bertaraf edilmesi için kendilerinin de ifade ettikleri gibi ilk meclis toplantısında bu hatanın düzeltilmesini arzu etmekteyiz.

Meclis oylamasında isim değişikliği talebimizle ilgili kabul oyu veren; Belediye Başkanımız Sn. Numan Soyer başta olmak üzere; Sn. Mehmet Temel Koç’a, Sn. Murat Savaş’a, Sn. Nizamettin Balkaya'ya ve Sn. M. Emin Oruçlİ'ye teşekkür ederiz.

Bizler sitem etmeyi bildiğimiz gibi teşekkür etmeyi de bir borç biliriz” dedi.