Haber/Abdullah Bozkurt

Günde 9 kamyon çöp toplandı

Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, “Kurban Bayramı’nı, beldemiz olarak aşırı yoğun bir şekilde geçirdik. Günde, 9 kamyon çöp topladık. Bu sene hem tatil sezonu açılışı, hem bayram tatili denk geldi. Ayrıca, Covid-19’dan dolayı evde kapanmıştı insanlar. Dolayısı ile aşırı bir yoğunluk oluştu 9 günlük Kurban Bayramında.

Teşvikiye’de, yer-gök çöp içinde kaldı. Tüm ekiplerimizle, bayram boyunca dönüşümlü olarak temizlik hizmeti sunduk.”

Teşvikiye’deki eğlence, Türkiye’nin hiçbir yerinde yok

Başkan Nurten, “Bayram sonrası beldemiz durağanlaştı. Bayram tatilini bitiren vatandaşlarımız evlerine döndü. 3-5 gün sonra yeniden yoğunluk olur diye tahmin ediyoruz. Konaklama turizm, gıda, eğlence sektörü işletmecileri, gelen turistlerden faydalandı. Beldemizdeki eğlence, iddia ediyorum Güney Marmara’da yok. Daha da ileri gideyim Türkiye’de yok. Beldemiz eğlence anlamında cazibe merkezi haline gelmiş durumda.”

Nurten, “Çevre dostu poşet bastırdık”

Başkan Nurten, “Dereler, şelaleler, ırmaklar, vadiler, bitmek bilmeyen ormanlarımız var. Keşke gelenler çöplerini alıp gitse. Bizim belediyemiz için çok büyük problem. Çevre dostu çöp poşetleri bastırdık. Doğada kayboluyor. Vatandaşa dağıttık. Evsel atık ve geri dönüşüm olarak iki poşet verdik. ‘Çöplerinizi geri getirin buradan geçiş ücreti almayacağız’ dedik. Binde bir insan bile getirmedi. Ama aynı kişiler, sağda solda çöp gördüklerinde sosyal medya hesapları üzerinden şikayet etmeyi biliyorlar” ifadelerini kullandı.