Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması ve “Algılanan Yakalanma Riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulması amacıyla, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak Kocaeli-Yalova, Yalova-Bursa karayolunda ve Otoyolda helikopterle havadan denetimler başlayacak.

Ne tür önlemler alındı?

Ramazan Bayramı tatil süresince, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçların seyahat sürelerinin artacağı göz önünde bulundurularak, başta hız ihlalleri olmak üzere, taşıt kullanım süresi, hatalı dönüşler, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama gibi kural, yasaklama ve kısıtlamalara yönelik otobüs denetimlerinde sivil personel görevlendirilecek.  

Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bayram tatili süresince otogardan çıkış yapan otobüs sürücüleri denetlenerek, sürücü ve yolculara trafik kuralları hakkında bilgilendirmede bulunulacak.  

Otoyol, Kocaeli- Yalova ve Yalova-Bursa Yolu ile Şehit Ömer Faydalı Caddesi -Termal ve Çınarcık istikameti başta olmak üzere İl Merkezi ve İlçelerde araç sürücüleri, tatil süresi boyunca Radarlı Hız Denetimi tabi tutulacaklar.

Trafik ekiplerinin yanı sıra İl Merkezi ve İlçelerde KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) denetimi yapılarak trafik düzeninin kameralar vasıtasıyla kontrol altında tutulması sağlanacak.

İl Merkezi ve ilçelerde, trafiğin yoğun olduğu caddelerde ekipler; kırmızı ışık, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya önceliği ihlallerine yönelik “drone” ile denetim yapılacaklar.

18 yıl hapisle aranan zanlı Armutlu'da yakalandı 18 yıl hapisle aranan zanlı Armutlu'da yakalandı