Yalova TÜRFAD Şubesi ve Yalova Su Sporları Kulübünün konuğu olarak Yalova da yapılan bir panele konuşmacı olarak katılan Türk Futbolunun unutulmazı, FB ve GS  kariyerlerinden sonra Avrupa da; Almanya'nın Herta Berlin, Belçika'nın Andarlecht ve Fransa'nın Lielle takımlarının formalarını giyen, Türk Milli Futbol Takımında da uzun yıllar ter döken, şimdilerde TV yorumculuğu ve Türkiye Futbol Vakfı başkanlığını görevini yürüten Engin Verel, Yalova Ticaret Odası Başkanı ve aynı zamanda Yalova Su Sporları Başkan Yardımcısı Tahsin Becan, Yalova TÜRFAD Şubesi Başkanı İbrahim İnce ve Yönetim kurulu üyeleri tarafından YTSO da ağırlandı.

TFV Başkanı ve Milli futbolcu Engin Verel Yalova'nın hayatında çok önemi bir şehir olduğunu belirterek, 'Sizler gibi sporu seven değerli başkan ve yönetici arkadaşlar ile beraber olmak, beni çok mutlu etti.'' Şeklindeki açıklamada bulundu.

Verel ‘’Yalova sahilleri, su sporlarına çok uygun’’  

Türkiye Futbol Vakfı ve Spor adına yapmış olduğu çalışmalar hakkında konuşan Verel, ‘’Yalova sahillerinin Türkiye'nin su sporları açısından önemli bir konumda. Bu güne kadar su sporlarının aktif hale gelmemesi büyük bir kayıptır. 

Yalova da, Su Sporları Kulübünün kurularak faaliyete geçirilmeye çalışılmasında büyük emekleri bulunan; YTSO Başkanı Tahsin Becan ve Su Sporları Kulüp Başkanı Kenan Engin'i tebrik ediyorum. Su sporlarının yapılmasında, gerek vakıf olarak, gerek şahıs olarak desteklerimi esirgemeyeceğim.’’ Dedi.

YTSO Başkanı Tahsin Becan ise, ''Böylesine değerli bir spor adamını YTSO da konuk etmekten çok büyük bir mutluluk duyduk. Yapacağımız çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunduk.

Ayrıca, Yalova futbolun merkezî olabilir. TVF Başkanı Engin Verel ve TFF ile beraber, Türkiye Futbol Vakfı Futbol Müzesinin Yalova'da kurulması için bir değerlendirmede bulunduk. Futbol Müzesinin Yalova'da kurulması için öneride bulunduk.

Verel, Futbol Müzesi kurulması sıcak baktı

TVF Başkanı Engin Verel de konuya sıcak baktı. Yalova'da Futbol Müzesi kurulması için gerekli ön çalışmalarda bulunmak için önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelmek istediğini söyledi. TVF Başkanı Engin Verel ile Yalova'ya bu önemli projeyi kazandırmak için tekrar bir araya geleceğiz' Dedi.