Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Berber, İl Yönetim Kurul Üyeleri Ayhan Polat, Abdullah Zeki Ercan, İbrahim Özyanıkoğlu, Sezai Demir, Necmi Akbay ve Çiftlikköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Yurttaş, Yalova Siirtliler Derneği’ne ziyarette bulundular.

Yeniden Refah Partisi il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, esnaf ziyaretlerinin yanı sıra dernek ve STK’lara da ziyaretler gerçekleştiriyor.

Ziyaretlerle sınırlı kalmayan partililer üye kayıtları için de yoğun çalışmalar içinde…

Yalova Siirtliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretinde tanışmanın ardına konuşan Başkan Berber, “Yeniden Refah Partisi Yalova İl Teşkilatı olarak, çalışmalara başladık. Yönetimimizi kurduk. Sizlerle tanışmaya, katkılarınızı almaya geldik. İnşallah bizim de sizlere yardımımız olur. Yeniden Refah Partisi’nin kapısı herkese açık. Siyasette kavga etmeye, kimseyi dışlamaya gelmedik. Hep beraber memleketin hayrına ne olacaksa, milletimiz için hizmetler için geldik. Hep beraber bu yükü kaldıracağız. Prof. Necmettin Erbakan Hocamızın daha önce yapmış olduğu çalışmaları aynen devam ettireceğiz.

Bazı emekli kardeşlerimiz 7 aylık Refah-Yol hükümeti döneminde ‘Erbakan Hoca iktidarda olmasaydı, o dönem bize zam yapmasaydı şimdi geçinemezdik bile’ diyorlar. Mevcut hükümetin durumu, memleketin konum ortada. Bu hükümet iyi şeylerde yaptı. Yapamadıkları, yanlış işler de var. Yeniden Refah Partisi, yanlışları düzeltmeye geliyor. Kimseyle kavgamız, gürültümüz olmayacak Allah’ın izniyle. Herkesi kucaklayacağız. Memlekette gerçekten maddi manevi büyük bir sıkıntı var. Ve biz bu sıkıntıyı sokağa çıktımız net bir şekilde görüyoruz” dedi.

Berber, “Aileler yıkılıyor”

Ülkede ve özellikle Yalova’da boşanmaların arttığına değinen Berber, “Bundan iki ay evvel Siirt, Batman, Diyarbakır’daydım. O bölgede 15’e yakın vilayet gezdim. Oralarda da maneviyat eksikliğini tespit ettim. Batıda bu maneviyat eksikliği çok görülüyordu. Doğu ve Güneydoğu da değerlerimizin, dini inançlarımızda eksiklikler fark ettim. Çok üzüldüm. İnançlarımız erozyona uğruyorsa, bu bizim için, gelecek için çok büyük felakettir. Aileler yıkılmaya başladı. 500 kişi evleniyorsa, 1000 kişi boşanıyor. Boşanmak moda oldu artık. Bu işlere dur demenin zamanı geldi de geçiyor. Her şey maddiyat değil, her şey para değil. Evimiz de, sokağımız da huzur olsun. Önce ahlak ve maneviyat bizler için önemli. Ahlaksız insanda maneviyat olmaz. Ahlak tabi temelden başlayacak. Anaokullarından başlayacak, üniversiteye kadar manevi olarak besleyeceğiz ve o insandan memleketine de, insanlarına da zarar gelmeyecek.

Maalesef bugünkü bu eğitim sistemi, insanlarımızı bu hale getirmiş. Her yıl değişen bir müfredat var bu ülkede. O yüzden bizim bu işe dur dememiz gerekiyor. Onun için Yeniden Refah Partisi kuruldu. Memlekete, insanlığa hizmet etmek için. Bizim koltuk sevdası gibi bir hissiyatımız yok. Biz insani ve İslami vazifemizi yerine getiriyoruz. Her şey güzel olsun. İsraf, almış başını gidiyor. Devlet olarak, insanlar olarak israf ediyoruz. Onun için çalışırsak, el birliği ile inşallah güzel işler yapacağız ülkemiz için” diye konuştu.

“Önümüzdeki sene seçime gireceğiz”

Berber, “Bu ülke hepimizin. İnsanlar farklı düşünebilir ama bir orak noktamızın olması gerekiyor. Geleceğimiz için, yeni bir dünya için ortak bir yerde buluşmamız, birleşmemiz gerekiyor. Biz güzelliklerin peşindeyiz. Biz istiyoruz ki insanlarımızla kol kola bir sevgi zinciri oluşturalım. Hep birlikte çok güzel işler yapacağız biz Yalova’da. Önümüzdeki sene Allah’ın izniyle biz de Yalova’da seçimlere gireceğiz. Bugünden varsa sıkıntılarımız, sorunlarımız şimdiden çözmeye çalışalım. Eşinizden, dostunuzdan, akrabalarınızdan, arkadaşlarınızdan üye istiyoruz. Allah hepinizden razı olsun” diye ekledi.

Yalova Siirtliler Dernek Başkanı Vedat Babaoğlu ise nazik ziyaretlerinden dolayı başkan ve üyelerine teşekkür ederek, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Berber ve Yönetim Kurlu Üyelerine hayırlı olsun dileklerini iletti.