Yeniden Refah Partisi Yalova İl Başkanı Mustafa Berber gazetemize yaptığı açıklamada, iktidar partisinin yönetimine yönelik ‘’Sosyal medyada ve basın mensuplarını engellemeyi başarıyorsunuz ama bizi meydanlardan engelleyemezsiniz’’ Şeklinde konuşarak, ‘’Vatandaşlarla bizim buluşmamızı engelleyeme gücünüz yetmeyecek. Yüzümüze başka konuşuyor, arkamızdan başka işler çeviriyorsunuz’’ Şeklinde sert sözler sarf etti.

 Berber ‘’Aynı adaletsizlik ikinci defe uygulandı’’                                                                                         

Geçtiğimiz günlerde, bir stand çalışmamızda zabıta personeli ile bazı problemler yaşanmışken ve henüz bu olayın özrü dilenmeden, anlamsızca ve hiçbir hak yokken, 8 Mayıs 2022’de tekrar aynı hareketin, aynı adaletsizliğin uygulandığına tanık olduk.

Zabıta memurları bizden standın Gazipaşa Caddesi girişinde değil, Cevdet Aydın parkın girişinde kurulmasını istediler. Bize ne kadar baskı yapılsa da o gün standımızı orada tamamlamıştık.   

Berber, ‘’Cevdet Aydın Parkı girişinde stand açarak etkinliği sürdürdük’’  

8 Mayıs 2022 Pazar günü ise, ‘Anneler Günü’ münasebetiyle yetkililerin bize belirttiği yer olan Uğur Mumcu Meydanı önünde standımızı açtık ve anneler Günü'nü sahilde yürüyen annelerimiz ile birlikte büyük bir coşkuyla kutladık. Bu anlamlı günde, bizlere ‘bu alanda stand açamazsınız’ diyen zabıta memurlarıyla sorun yaşamama adına, Cevdet Aydın Parkı girişinde stand açarak etkinliği sürdürdük.   

Bizim ilk stand kurduğumuz Uğur Mumcu önündeki alandan biz ayrıldıktan sonra, iktidar partisinin standını açıp ‘Anneler Günü’ etkinliğini vatandaşlarla paylaştılar.

Berber, ‘’Yönlendirdikleri alanda da bize ‘stand açamazsınız’ dediler’’ 

Bu defa, Cevdet Aydın Parkı önüne yönlendirdikleri alanda da bize ‘stand açamazsınız’ dediler. ‘Kendilerine aynı şekilde uyarılarda bulunduk. Sizin, bize müdahale etme hakkınız yok’ dedik. Az önce zabıta memurlarının bize, ‘Bu alanda stand açamazsınız dedi yerde iktidar partisi stant açtı, onlara neden müdahale etmediniz’ diye sorduğumuzda haliyle cevap alamadık.

Berber, ‘’Adalet, dediğiniz şey sadece sizin için mi geçerli?’’                                                                        

  Bu görüşmelere rağmen, Kabahatler Kanununa muhalefet suçu ile cezalandırılmak ne kadar hakkaniyetli bir davranış. Bu zamana kadar, hangi siyasi partiye bir stant yer seçiminden dolayı para ceza kestiniz?  Bunun sadece Yeniden Refah Partisi’ne yönelik yapılmasının manasını ben size söyleyeyim mi? ‘Korkmayın bu kadar, biz adaleti temin etmek için çalışıyor, Milli Görüşü hakkıyla temsil etmek için burada bulunuyoruz. Milletimize fayda sağlamak adına bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Sizler, bunu engellemeye kalktığınızda bu durum bizi daha da güçlendiriyor. Bizi ceza ile durduracağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Şunu unutmayın ki biz her türlü Ambargolara rağmen, vatandaşımızı Milli Görüş şuuruna tekrar kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız.’’ Dedi.

Yalova Belediyesi halka hizmetini artırıyor Yalova Belediyesi halka hizmetini artırıyor