Bilimsel çalışmalara lisans öğrencilerinin katılımını sağlamak ve ülkemizdeki sorunların çözümü konusunda lisans öğrencilerini bilimsel araştırma süreçlerine dâhil etmek amacı ile Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’na 9 alanda toplam 842 proje başvurusu gerçekleşti.

172 proje final yarışmasına katılmaya hak kazandı

Bu projeler 80 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Yapılan ön değerlendirme sonucunda dokuz alanda toplam 172 proje final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesini birincilikle bitiren Rümeysa Betül Aydoğdu, Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden ikincilikle mezun olan Aybüke Sultan Demirel ve Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi Mukaddes Şevval Çetin’in Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aylin Karahan Toprakçı ve Dr. Öğr. Üyesi Ozan Toprakçı danışmanlığında yürüttükleri “Sürdürülebilir Zirai Atıklarından İletken, Esnek Elektronik Malzeme Üretimi ve Karakterizasyonu” adlı proje 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda enerji ve çevre kategorisinde finale kalan projeler arasında yer aldı.

Birincilik ödülü Yalova Üniversitesi Öğrencilerinin

Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencilerinden 2021 yılı Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi birincisi Rumeysa Betül Aydoğdu’nun, Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi Mukaddes Şevval Çetin’in de yardımları ve Dr. Öğr. Üyesi Ozan Toprakçı danışmanlığında devam etmekte olan, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı desteği alarak geliştirmiş olduğu “Sürdürülebilir ve Yerli Selüloz Kaynakları Kullanarak Bariyer Özelliği Geliştirilmiş Biyobazlı Kağıt Ambalaj Üretimi” isimli projesi, 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları final yarışmasında enerji ve çevre kategorisinde birincilik derecesini elde etti ve 20 bin TL değerindeki ödülünü almaya hak kazandı.

Milli, çevreci, sürdürülebilir ve katma değeri yüksek ürün

Bununla birlikte final yarışması değerlendirmeleri neticesinde öğrenciler, “TEKNOFEST 2021” etkinliği kapsamında yapılan sergide poster sunumu ve ödül törenine katılım sağladılar.

Yaptıkları milli, çevreci, sürdürülebilir ve katma değeri yüksek olan ürün geliştirdikleri projeleri başarı ile temsil etmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Rümeysa Betül Aydoğdu, Aybüke Sultan Demirel ve Mukaddes Şevval Çetin yaptıkları çalışmaların her anında yanlarında olan danışmanları Sensör ve Enerji Malzemeleri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Laboratuvarı sorumluları Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aylin Karahan Toprakçı ve Dr. Öğr. Üyesi Ozan Toprakçı’ ya çok teşekkür ettiklerini belirtti.