Geçmiş dönem belediye yönetiminin uygulamasının aksini yapıyor

Çınarcık Belediye Başkan Numan Soyer, Barbaros Caddesi’nin tamamını, yaz-kış demeden trafiğe açık tutarak, geçmiş dönem belediye yönetiminin uygulamalarını ortan kaldırma adına, vatandaşları cezalandırıyor.

Barbaros Caddesindeki bu uyulamadan rahatsız olanlar, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’in bu yanlıştan bir an önce dönmesini bekliyor.  

Belli saatler dışında, Barbaros Caddesi’ne girişlerin yasak olması gerektiğini söyleyen birçok esnaf, ‘’Dünya’nın hiçbir yerinde böyle bir uygulama göremezsiniz. 08:00-12:00 arası Barbaros Caddesi’ne araç girmesi kesinlikle yasaklanmalı. Mal indirme ve bindirmeler, gece saat 12:00’den sonra veya sabaha karşı yapılmalı.

Çınarcık esnafı olarak bizler, yılda sadece iki ay bu caddeye birkaç masa atabiliyoruz. Son iki yaz sezonunu pandemi ile geçti.

Geçen yıl sezonun ortasında, ‘Çınarcık Dolgu Projesi’ ile bu cadde, toz ve dumana büründürüldü. İlkbahar ve Sonbahar ayları yapılması gereken dolgu çalışmasının, sezon ortasında yapılmasını hala anlamış değiliz.

Son yılların en verimsiz sezonlarından birini geçiriyoruz. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde biraz hareket yaşadık ama Barbaros Caddesi’nin 24 saat açık olan trafiği yüzünden müşterilerimiz, trafiğe kapalı mekanları seçiyor.

Başkan Numan Soyer, yanı başımızdaki Bursa’nın Mudanya ilçesine bir gitsin ve görsün. Nasıl bir uygulama var öğrensin. Yılın 12 ayı Çınarcık ilçesinde esnaflık yapanları biraz olsun düşünsün’’ şeklinde sorunlarını dile getirdi.  

Müşterimiz, araç sahipleriyle karşı karşıya

Bir başka esnaf ise, ‘’Ailesi veya misafirleri ile Çınarcık’ta yemek, dondurma yemek isteyen, bir çay veya kahve içmek isteyen müşteriler ile araç sahiplerini dakikalarca yan yana, karşı karşıya getiren bir uygulamayı doğru bulmuyoruz’’ şeklinde şikayetlerini dile getirdi.

Defalarca uyardık

Birçok esnaf ise Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ve belediye yönetimini defalarca uyardıklarını söyleyerek, ‘’Bu uygulama, yüzlerce esnafın ve bu cadde de oturan vatandaşların ile bu caddeyi kullanan yayaların aleyhine bir durum. Bunu görmezden gelmek, çok büyük bir becerisizliktir.

Kendisini eleştirenleri cezalandırmadır. Bu cezalandırmadan binler masum insan da hak etmediği bir muamele görmektedir.’’ Dedi.   

Bu, Kin ve Nefret niye?

‘Milli Görüş’ düşüncesinde olan bir belediye başkanı, parti rozetini artık çıkarmalı, kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi yaşamayan, farlı ırk, din ve mezheplerde olan tüm Çınarcıklıların Belediye Başkanı olmalı’’ şeklinde görüşlerini belirten vatandaşlar, bu uygulamanın derhal istenilen bir şekli ile hayata geçmişini beklediklerini söylediler.

Haber: Ayhan Polat

Fotoğraf: Abdullah Bozkurt