İŞKUR destekli Toplum Yararına Program kapsamında daha önce İl geneli tüm okullarda 300 kişilik temizlik görevlisi alımına ilave olarak 73 kişilik  “Güvenlik Görevlisi” alımı yapılacak. Düzenlenecek TYP Programı eğitim öğretim dönemi boyunca devam edecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede;

 “Her eğitim ve öğretim yılı başlangıcında okullarımızın ihtiyaçları olan temizlik personeline ek olarak, bu sene ikincisini uygulayacağımız program ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirleyeceği okullarımızda“güvenlik görevlisi” istihdam edilecek.

Toplum Yararına Program kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ortak protokolü ile istihdamı sağlanacak güvenlik personeli alımının okullarımızın mevcut güvenlik tedbirlerine katkı sunarak öğrencilerimizin daha güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürmesi noktasında çok önemli bir projedir” dedi.

Projede görev almak isteyenlerin ise; 17/09/2018-21/09/2018tarihleri arası İŞKUR İl Müdürlüğüne şahsen ya da www.iskur.gov.tr adresinden bireysel olarak ilgili TYP programlarına başvuru yapmaları gerekiyor.