Haber/Abdullah Bozkurt

“Yalova’daki seçmenin binde 5’ini almayı istiyoruz”

Basın açıklaması gerçekleştiren Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, “Yalova’da kongrenin ardından daha fazla sahaya önem vermeye başladık. Öncesinde de saha çalışmalarımız vardı, ancak biraz daha gerek Yalova/Merkez olsun gerek ilçelerimiz olsun, daha enerjik bir şekilde çalışanlarımızın, esnafımızın, işçilerimizin ve toplumun hemen her kesiminin sorunlarına kulak verebilmek adına, dertleri sorunları yansıtabilmek amacıyla sahadayız.

Genel Merkezimizin değerli yöneticileri ile birlikte Yalova’da bir saha çalışması gerçekleştirmeyi planladık ve bunun ilk adımı olarak da değerli basın mensuplarımız ile bir araya geldik.

Esnaf Odamıza bir ziyaretimiz olacak, kantincilerimize bir ziyaretimiz olacak, Sivaslılar Derneği yönetimine bir ziyaretimiz var ve Karadenizliler Derneğine bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Biz Gelecek Partisi Yalova İl Teşkilatı olarak yılsonuna kadar önümüze bir hedef koyduk. Bu hedef de ilimizdeki toplam seçmen sayısının binde 5’ini almayı istiyoruz.

Yalova İl Teşkilatı olarak bu hedefe kilitlendik. Tabi binde 5 bize seçimi kazandırmaz, ama Türkiye’de bir korku ikliminin olduğu bir ortamda binde 5 aslında çok şey ifade eder.  

1 Temmuz itibarı ile çalışmalarımıza başladık. 31 Aralık 2021 tarihine kadar bin civarında bir seçmen kazanmak istiyoruz. Bu on günlük sürede, 65 civarında yeni üye partimize katıldı. Denizde bir dip akıntı tabiri vardır ya. İşte Gelecek Partisi o dip akıntı ile birlikte gürül gürül geliyor. Yılsonuna kadar biz hedeflediğimiz sayıya ulaşacağız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Esnafın derdine kulak verecek ve kendimizi anlatacağız”

Gelecek Partisi Genel Merkez Gençlik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel yatığı açıklamada, “Yerel basınımız bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Demokrasiyi her zaman ayakta tutmaya çalışan o gerçek gazeteciler tüm objektiflikleriyle yeri geldi bizi yerdi, yeri geldi bizi övdüler. Ama hiçbir zaman için sesimizi kısmaya çalışmadılar. O nedenle, Gelecek Partisi olarak biz yerel basını ve onun gücünü çok önemsiyoruz. Kuruluşlarının sahibinin sözünden çıkamayan merkez medyadaki kendini gazeteci diye adlandıran o kişilerin aksine sizler, gerçek gazeteciliği yapıyorsunuz.

Gelecek Partisi olarak 18 ekip oluşturduk ve ülkenin her yerine dağıldık. Bu geziler kapsamında esnaflarımızla dertleşiyoruz. Medya ile buluşuyoruz. STK’ların sorunlarına kulak veriyoruz. Hem projelerimizi anlatıp vatandaşımızı haberdar ediyor, hem de illerimizden aldığımız bu bilgiler ışığında genel bir Türkiye portresi çiziyoruz. Bu bağlamda Kocaeli ve Sakarya illerimizdeki programlarımızın ardından Yalova’dayız. Burada da esnafımızın derdine kulak verecek ve kendimizi anlatacağız” açıklaması yaptı.