Çandır, ‘’Önümüzdeki Eylül ayında tekrar açılacağı müjdesi verilen, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi faaliyete geçtikten sonra, mevcut Yalova Devlet Hastanesi'nin akıbeti konusu izaha muhtaçtır. Bu konu ile ilgili olarak kamuoyu, bir açıklama bekliyor. Gelecek Partisi Yalova İl Başkanlığı olarak, Yalova Devlet Hastanesi'nin mevcut haliyle faaliyetine devam etmesi gerektiğinin altını çizmek isteriz. Bu durumun birçok sebebi var.

Çandır, ‘’Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yükü kaldırması mümkün değil’’

Yeni açılacak Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 3. basamak bir sağlık kuruluşu olması hasebiyle, hiyerarşi ve hizmet verme anlayışı açısından zincirin son halkasıdır. Aile Hekimliği, Devlet Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi sıralaması, en doğru başvuru şekli iken, Yalova Devlet Hastanesi'nin olası kapatılma durumunda, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yükü kaldırması orta vadede mümkün değildir. En basit işlemler için dahi Eğitim Araştırma Hastanesi'nin meşgul edilmesi doğru değildir.

Çandır, ‘’Yalova Devlet Hastanesi kapatılmamalı’’

Şu an yaklaşık 300 kişilik yatak sayısı ile hizmet veren Yalova Devlet Hastanesi, yeni kurulacak OSB'ler, artan nüfus ve önlenemeyen göçlerle birlikte yükü taşıyamaz haldedir. Polikliniklere randevu almak imkân dışıdır. Birçok branşta, 182 üzerinden randevu almak hayalden öte geçmemektedir. Bu sebeple Eğitim Araştırma Hastanesi açılsa bile, Yalova Devlet Hastanesi kapatılmamalıdır.

Melek'in organları 4 kişiye hayat verecek Melek'in organları 4 kişiye hayat verecek

Fizik Tedavi Hastanesi veya Kadın Doğum Hastanesi gibi düşünceler, ihtiyacı karşılayan düşünceler değildir.

Çandır, ‘’Çiftlikköy Devlet Hastanesi adıyla hizmet devam etsin’’

Tam 17 senedir Yalova Halkı'nı Çiftlikköy'e taşıyan zihniyet, Yalova Devlet Hastanesi'ni kapatarak, benzer bir uygulamayı Çiftlikköy Halkı'na reva göremez. Gelişen yapısı, artan nüfusu ve önlenemez yükselişleri ile Çiftlikköy ve Altınova Bölgesi, orta vadede 100 bin nüfusunu zorlayacakken, Çiftlikköy'de bir Devlet Hastanesi varlığı gereksinimden öte zarurettir.

Bu sebeplerden dolayı, Yalova Devlet Hastanesi, mevcut kimliği ile, 2. basamak sağlık kuruluşu olarak hizmet vermeye devam etmeli ve farklı senaryolar gündemden çıkarılmalıdır. Yalova Devlet Hastanesi bakıma alınmalı, eksiklikler giderilmeli ve gerekirse Çiftlikköy Devlet Hastanesi adı altında bölge insanına hizmet vermeye devam etmelidir. Yalova Halkının ücretsiz sağlık hizmeti almasının önüne 17 sene önce set çekenlerin oyunlarını görüyoruz. Gelecek Partisi Yalova İl Başkanlığı olarak, Yalova Halkı'nın refahı için çalışmaya, üretmeye ve oyun bozmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.