Elif Turnacı Çavuş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda; ‘’Değerli Meslektaşlarım, 2016 yılından itibaren yönetim kurulu üyeliği, genel sekreterlik ve başkan yardımcılığı görevlerini üstlendiğim Yalova Barosunda, Av. Fedayi Doğruyol'un TBB Disiplin Kurulu Üyesi olarak seçilmesi üzerine, Yönetim Kurulumuzun kararı ile Baro Başkanı olarak görev yapmaktayım.

2004 yılında başladığım avukatlık mesleğinde, Baro Komisyon ve merkezlerinde çalıştığım süreler dahil olmak üzere görev aldığım her pozisyonda öncelikli amacım; sorumluluğumu layıkıyla yerine getirerek mesleğimize katkı sunmak oldu. Önceki dönemlerde görev alan meslek büyüklerimizin açtığı yolda bir iz bırakmak için çalıştım.

6 aydır büyük bir onur ve sorumluluk bilinciyle yürüttüğüm Baro Başkanlığında da Baromuzu en iyi şekilde temsil ederek, meslek sorunlarımızın çözümü için aynı ideallerle çalışmaktayım.

Hukuk ve adaletin kurucu unsuru olan mesleğimizin sorunlarını hepimiz en acı şekilde hissediyoruz. Her gün genç bir meslektaşımın mesleğine küstüğü, kıdemin yaşam kalitesini arttıramadığı, görevimizi icra etmemizin önüne setlerin çekildiği meslek alanımızda; hukuk ve adaletin tesisi, içimizi yakan sorunlarımızın çözümüne  katkı sunmak, kutsal savunma görevini en iyi şekilde icra etmemiz için önümüzdeki engelleri kaldırmak,  mesleki dayanışmamızı daha da arttırarak, attığımız adımları bir adım ileriye taşıyabilmek için Ekim ayında gerçekleştireceğimiz 15. Olağan Genel Kurulda Baro Başkanlığa adayım.

Yalova’da DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı Yalova’da DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı

Başkanlık görevim boyunca bana duyduğunuz güven ve gelecek için verdiğiniz desteklere müteşekkirim. Görevlerin geçici, bırakılan izlerin kalıcı olduğunu biliyor, bu sorumluluk bilinciyle yoluma devam edebilmek adına siz değerli meslektaşlarımın desteklerini bekliyorum. Saygılarımla.’’ Şeklinde açıklamalarda bulundu.