Sırasıyla Yalova Valiliği, Yalova Garnizon Komutanlığı ve Yalova Belediye Başkanlığının anıta çelenklerin sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla sona eren törene Yalova Valisi Muammer Erol, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Yalova Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar, AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ve Ahmet Büyükgümüş, Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emirhan Balkaya ve diğer kurum müdürleriyle siyasi parti temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı’nın mesajı okundu

Törenin sonunda okunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajında, “Yalova ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde vatandaşlarıma tebriklerimi iletiyorum. İstiklal mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan, kahramanlıklarıyla tarihe mal olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir. Böyle kutlu bir anlayışla kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan cumhuriyetimizi kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu inançla İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Yalova’nın bu gurur günün tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.” İfadeleri yer aldı.

Haber/Serap Rukiye Polat