İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeler ile tedbirlere uyumu artırmak, vaka artışının önüne geçmek ve aşılamaya teşvik için Uçak, tren ve şehirler arası otobüs yolculuğunda aşı takvimini tamamlamamış veya hastalığı geçirmemiş yolculardan son 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testi isteniyor. Konser, tiyatro, sinema gibi sosyal alanlara girişte ya aşı pasaportu gösterilecek ya da son 48 saat içinde yapılmış negatif sonuçlu PCR testi ibraz edilecek. Çalışma Bakanlığı'nın genelgesinde ise aşı olmayan işçilerden haftada bir kez PCR testi yaptırmaları isteniyor.

“Aşı yüzünden ölenlerin ve hastalananların bedelini kim ödeyecek”

Aşının zorunlu olmayıp, testin zorunlu olmasını eleştiren Başkan Çetin, “Milleti bu kadar uğraştırmayın. Aşıyı da maskeyi de serbest bırakın. İnsanların özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz. Maske yüzünden nefes alamıyoruz” dedi.

“Aşı işe yarıyorsa maske neden zorunlu, daha kaç aşı olmamız lazım?” diyerek sistemi sorgulayan Çetin, “Aşı işi rant kapısına döndü. Aşı firmaları milyar dolarlarına milyar dolar katıyor. Firmalar da devlet de sorumluluk almıyor. Aşı yüzünden ölenlerin ve hastalananların bedelini kim ödeyecek? Çocukların daha ciğerleri gelişmedi, maske taktırarak yarın ciddi solunum hastalıklarının önünü açacaksınız” diyerek; atık maddeden yapılan maskeler yüzünden hastalıkların tetiklendiğini ve yeni hastalıkların çıkacağını kaydetti.

Özel hastanelere, ilaç firmalarına sağlık, cihazları üreten firmalara yeni rant kapılarının açıldığını vurgulayan Cengiz Çetin, “Israrla söylüyorum; sağlıkla geldiniz, sağlıkla gideceksiniz.” Açıklamasında bulundu.