Çetin, ‘’Bugün bu turnuvaya yaklaşık 30 kişi katıldı ve ilk 1.2. 3. ve Senyör olarak dereceye giren arkadaşlara kupa ve madalya verildi.

Bu turnuvanın fikri ve organizasyonu Cantürk Yılmaz Bey tarafından yapıldı. Bundan sonra giriş faaliyetlerimizi burada sürdürmeye devam edeceğiz.

Çok keyif verici güzel bir oyun

Oyun düşünce sporu, 52 kâğıt var oynan, ama diğer oyunlardan farklı özel çalışma gerektiren, ortaklık oyunu olduğu için, ortakla aynı dili konuşmak için uzun süre hazırlık ve çalışma gerektiriyor. Çok keyif verici güzel bir oyun.

Diğer bütün kahve oyunlarından farklı. Zaten briç oynayan birisi başka oyundan zevk almaz. Türkiye Briç Federasyonu, 1997 yılında resmi olarak kuruldu. Uluslararası turnuvalara Türkiye içindeki şampiyonalara takımlarımız katılmakta. Biz de Briç Federasyonu olarak İzmir’de, Eskişehir’de, İstanbul’da çeşitli yerlerdeki resmi federasyon turnuvalarına buradan takım gönderiyoruz.

Genç katılımcıları bekliyoruz

Pandemi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır bir kesinti olduysa da yine çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sayımız 30-35 arası değişmekle birlikte yaş ortalamamız oldukça yüksek.

Yalova’nın yatırım bütçesi 806,6 milyon lira Yalova’nın yatırım bütçesi 806,6 milyon lira

Genç katılımcıları bekliyoruz. Çalışma gerektiren, zor bir oyun. Gençler, onun yerine daha basit oyunlar tercih ediyor. Yalova’da briçin gelişmesini artmasını İsteriz. Bu konuda gençlerden kendilerine ücretsiz ders vermeye, onları burada ağırlamaya hazırız.