Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’a yaptığı açıklamada, olayın çarpıtıldığını dile getirin Çevik, ‘Amaç üzüm mü yemek, bağcı mı dövmek anlamış değilim’ şeklinde konuştu.

Kendimi vebal altında hissederim

Yalova İcra Müdürü Mustafa Çevik;“Bizim kimsenin yoluna el koyacak ne niyetimiz ne de yetkimiz var. Kaldı ki burada bir engelli vatandaşımız takılıp düşse, ben kendimi vebal altında hissederim. Bizim aşağıdaki alanı kullanma hakkımız var ama tabi ki engelli yolunu işgal etme gibi bir hakkımız yok” dedi.

Yalova İcra Dairesi ile ilgili yanlış bir algı oluşmasını istemiyoruz

Yalova İcra Dairesi ile ilgili yanlış bir algı oluşmasını istemediğini belirten Müdür Çevik; “Vatandaşların yaptıkları yorumları dikkatle okudum. Hacizlerin daha güvenli ve ciddi yapılabilmesi amacıyla Adalet Bakanlığı, hacizlerde kullanmak üzere bize araç tahsis etti. Büyük şehirlerde bu uygulama mevcuttu, Yalova’da bundan istifade etmiş oldu. Tahsis edilen araçlarımız daha bu Pazartesi (14.11.2016) geldi. Yalova’daki park sorunu aşikar. Otopark ücreti ödeyecek bir kalemimiz yok. Bu yüzden araçlarımızı otoparka koyamıyoruz. Esnafın önüne de bırakmak mümkün değil. Kimseyi de kırmak istemediğimiz için kendi kapımızın önüne koyalım dedik. Kaldı ki, gün içerisinde araçların burada bekleyeceği süre bir veya iki saat. Biz, bu süre içinde de engelli vatandaşlarımızın yolunu kapatmayacak şekilde araçlarımızı park etmeye çalışıyoruz.

Maalesef park araç parkı konusunda bir çözümsüzlük yaşadık. Yalova Belediyesi ile yaptığımız görüşmede, araçlarımızın park sorununa köklü bir çözüm bulunacak. Asla engelli vatandaşlarımız mağdur edecek durumlara müsaade etmeyiz” şeklinde konuştu. Haber: Sezgin Altınel