İl Müdürlüğü tarafından yapılan duru şu şekilde:

“1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran günü, Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi.

Sürdürülebilir kalkınma ile çevrenin korunmasının birbirinden ayrılmaz bir bütün olması dolayısıyla hepimizin doğayı koruma ve kullanma dengesi içerisinde bir büyüme anlayışına sahip olmamız gerekmektedir.

Çünkü çevre de insan için üretim kadar vazgeçilmez bir nimettir ve çevrenin korunması mutlak surette hepimizin birinci önceliği olmalıdır. Küresel farkındalık oluşturma noktasında “5 Haziran Dünya Çevre Günü” çok büyük önem taşıyor.

Etkinlikler online olacak

İl Müdürlüğümüz de İlimiz genelinde küresel farkındalık oluşturma konusunda özverili bir şekilde çalışmaktadır. Çevrenin sadece denetimle korunamayacağı fikri üzerinden hareketle öncelikli olarak geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızla birlikte değişik organizasyonlar gerçekleştirilmektedir.

Bu yıl da dünya genelinde yaşanan pandemi sebebiyle etkinliklerimizi online olarak gerçekleştireceğiz. 2020 Yılında gerçekleştirdiğimiz ve oldukça geniş bir katılımın yaşandığı video gönderme etkinliğimizi bu yıl da tekrarlayacağız.

10 kişiye bisiklet, 20 kişiye hediye çeki verilecek

Bizlere Çevre Duyarlılığına katkı verecek şiir, slogan, mesaj, örnek uygulama vb. içeriklere sahip kısa videolar çekip gönderen anaokulu, ilk, orta ve lise de okuyan öğrenciler arasından, canlı yayında yapılacak kura çekimi ile 10 kişiye bisiklet ve 20 kişiye hediye çeki verilecektir. Ayrıca videolar web sitemiz üzerinden yayınlanacaktır.

Video göndermek isteyenler videolarını iletişim bilgilerini ekleyerek 5 Haziran 2021 saat.10.00’a kadar [email protected] adresine gönderebilirler.”