Haber/Abdullah Bozkurt

“Seçmenin iradesi gasp edildi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ve 12 Milletvekili ile Yalova Belediyesi önündeki Bahane Kafe’de basın açıklaması basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında konuşan Erkek, “Bu suç 6 Şubat 2020 tarihinde ortaya çıktı. Bu suçu adli makamlara götüren, ileten yine Vefa Salman. Ve hemen çalışmaya başladı. Derinlere kadar gitti, bütün delilleri, evrakları da adli makamlara sundu. Bunu yaparken 27 Şubat 2020’de görevden alındı. Görevlerini çok iyi yapan bir İçişleri Bakanı var ya. Onun görevi suçla mücadele etmek değil demokrasiyle mücadele etmek. Seçmen iradesiyle mücadele etmek. Haksız hukuksuz, dayanıksız bir şekilde seçmenin iradesi gasp edildi” ifadelerini kullandı.

“Kendisi bu olayı ortaya çıkarmasına rağmen görevden alındı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Bugüne kadar birçok teftiş geçirilmiş. Ama onların bulamadığı, onların ortaya çıkaramadığı bu zimmet olayını sayın belediye başkanımız ortaya çıkarmış ve gerekli adımları hemen ortaya atmış. Kendisi bu olayı ortaya çıkarmasına rağmen görevden alındı. Samsun’da bundan daha vahim bir olay var. Üstelik belediye başkanının bilgisi olmasına rağmen Samsun Büyükşehir’e soruşturma dahi açmadınız. Bartın aynı şekilde. Birçok ilçe belediyelerinde de oldu. Bu mu sizin adalet anlayışınız, bu mu sizin demokrasi anlayışınız, bu mu sizin milli irade anlayışınız? Bugün Yalova’da maalesef milli irade gasp edilmiştir. Şu anda haksız, hukuksuz bir şekilde görev yapan bir belediye yönetimi vardır” açıklaması yaptı.

“CHP’li olmak suç haline getirildi”

Kendisine algı yapıldığını belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Niye Türkiye’de sadece Yalova. Bu ülkede ne yazık ki CHP’li olmak neredeyse suç haline getirildi. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Bu suçun ortaya çıkmasının bir tane nedeni var. Yeniden seçilince müdür ve yardımcılarıma ‘yatırımları aciller hariç durduruyoruz’ talimatı verdim. ‘Hiçbir ihale yapmayacağız’ dedikten sonra emanet hesabından müteahhitlerin gelip para talep etmesi sonucu bu suç ortaya çıkartıldı. İlk kıvılcım benim yatırımla ilgili aldığım karar. Suçu, suçluyu ortaya çıkarıp da suçlu olan ilk insan olma onurunu yaşadık maalesef” şeklinde konuştu.

Yalova Belediyesi’ndeki yolsuzluk davası yarın Yalova Adliyesinde görülecek.