HABER: Abdullah Bozkurt

CHP Yalova İl Başkanlığı, yasağa rağmen çelenk töreni gerçekleştirdi. CHP Yalova İl Teşkilatı, Cumhuriyet Meydanı’nda sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Çelenk töreninin ardından CHP İl ve İlçe Kadın Kolları, vatandaşlara hazırladıkları çiçekleri dağıttılar.

CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, Merkez İlçe Başkanı İsmail Erdem Doğancı, Termal İlçe Başkanı Selahattin Aksoy, Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, CHP Çınarcık ve Çiftlikköy İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP Belediye Meclis Üyeleri, İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları, Merkez İlçe Gençlik Kolları ve parti üyeleri ile meşaleli ve Türk bayraklı “Zafer Yürüyüşü” gerçekleştirdiler.

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada, “Bu tarz bir yürüyüşte sorun olmadığını özellikle söyledik.

Yaklaşık son 2 yıldır resmi bayramlarımızda biliyorsunuz özellikle bayramların sönük geçirilmesine çalışıyorlar. Yaklaşık 6-7 aydır da koronavirüs tedbirleri kapsamında bunu vurguluyorlar. Fakat resmi olmayan bayramlarda bu virüs etkili hale gelmiyor.

15 Temmuz’da veyahut Malazgirt Zaferinde binlerce kişi üst üste iken bu virüs etkili hale gelmiyor.

23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta etkili hale geliyor. Biz emniyet güçlerimizin de yardımıyla, gördüğünüz gibi mesafemizi koruyarak, maskelerimizi takarak, 30 Ağustos’ta bağımsızlığımızı bize kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını buradan yad ediyoruz.

Onlar sayesinde bağımsız yaşıyoruz. Bunun unutulmaması lazım. Biz Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde bu bayrağın altında bağımsız şekilde yaşayabiliyoruz. Bunu reddedenler başarılı olamayacaklardır ve hep karşılarında Cumhuriyet Halk Partilileri bulacaklardır.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer her türlü tehlikeyle, her türlü virüsle aramıza mesafe koyarız. Ama bir tek Atatürk’le aramıza mesafe koydurtmayız.” İfadelerini kullandı.

30 Ağustos Pazar günü saat 20.00’da gerçekleşen Zafer Yürüyüşü ’ne Gelecek Partisi İl Başkanı Kürşat Emre Çandır ve Gelecek Partisi İl Yönetimi, yürüyüşe katılarak destek oldu.