Gürel, ‘’Vekillerimiz Yoğun Şekilde Halkımızla İletişimde Oldular’’

Cumhuriyet Halk Parti Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel konu hakkında il binasında 6 Mayıs 2022 günü yaptığı basın toplantısında, ‘’Değerli basın mensubu arkadaşlar. Biliyorsunuz, Cuma günü sabah 10 da bir basın toplantısıyla genel merkezimiz sayın genel başkanımızın 51 ilde başlattığı çalışmayı Yalova’da da başlattık. ‘Sorunu Biliyoruz Çözeceğiz’ ana temalı bu çalışmanın içeriği, genel başkanımıza kentlerin ana sorunlarını, belirleyerek bir dosya iletmek oldu.  

CHP Aydın Milletvekilimizin Hüseyin Yıldız ve Mersin Milletvekilimiz Cengiz Gökçel, Yalova’da Cuma gününden başlayarak, bütün ilçeleri, birçok beldeyi, köyü ziyaret ettiler.

Hem sektörel, hem sivil toplum kuruluşları, hem halkımızla yakın temaslarda bulundular. Esnafımızla, memurumuzla, işçimizle, çiftçimizle hem halkın sorunlarını hem de hepimizin bildiği ana sorunları, bitmeyen projeleri, yarım kalan işleri, olması gereken çalışmaları, halkın canını riske atan fakat devletin müdahale etmediği bazı durumları yerlerinde tespit ettiler. 6 Mayıs 2022 Pazartesi günü itibari ile yola çıkıp, genel başkanımıza bu raporu teslim edecekler.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 51 ilinden alacağı raporlarla, iktidara geldiğimizde, sorunların çözümü için kamuoyuna taahhüt verecek. Benim gözümde verimli bir çalışma oldu. Vekillerimiz çok yoğun bir şekilde halkımızla iletişimde oldular.’’ Şeklinde konuştu.

Yıldız, ‘’AK Parti’nin yaptığı projeler, hep yarım kalmış’’

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız yaptığı açımlamada; ‘’Sayın başkanım değerli basın mensupları, başkanlarım, meclis üyelerim, hepinizi saygı ile selamlıyorum. 3 Mayıs 2022 Cuma günü buraya gelirken bir basın toplantısı yapmıştık. Yalova’nın sorunlarını yerinde tespit ederek, rapor halinde genel başkanımıza teslim etmek üzere çalışmalarımızı tamamladık.

Değerli arkadaşlar, Yalova’ya geldikten sonra sivil toplum örgütlerini, ilçeler beldeleri ve köyleri gezerek Yalova’da olan sorunlar hayal ettiğimizden daha fazlaydı maalesef.

Depremden sonra AK Parti 2002’de iktidara geldi. 20 yıldan beri Yalova’ya bir şey yapmadıklarını, yaptıkları projelerinde hep yarım kaldığını gördük, tespit ettik. Yalova-Armutlu Yolu, maalesef 20 yıl önce başlanmış ama halen yüzde 10’u bitmemiş, biz CHP olarak iktidara geleceğiz ve yarım kalan işleri bitireceğiz.

Bu yolun hemen yeni ihalesi yapılacak. Mevcut olan müteahhitlerin yandaş olduğunu ve projeyi yapmadığını biliyoruz. Her seçim sonrası makineleri, televizyon kanallarını gösterip sonrada bir çalışma yapılmadığını tespit ettik.  

Yalova-Armutlu Yolunu kesinlikle 1 yıl içerisinde çözeceğiz, yapacağız ve bitireceğiz ve halkımızın kullanımına sunacağız.

Yalova Melek’e ağlıyor: Dualarla uğurlandı Yalova Melek’e ağlıyor: Dualarla uğurlandı

Yıldız, ‘’Bayraktepe Mahallesinde kaymalar var’’

Valilik Hizmet binası için 2-3 yer mevcut. İhalesini yapıp, 1 yıl içerisinde bitireceğiz. Yalova’nın Bayraktepe Mahallesinde kaymalar yaşanıyor. Evlerin yüzde 90’ı yamulmuş. Ben buradan sizlerin aracılığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sesleniyorum, bir an önce o vatandaşlarınızı oradan çıkartarak Kentsel Dönüşüme girilmesi lazım. Aksi taktirde, 7 değil 4.5 şiddetinde bir deprem olması demek, koskoca Bayraktepe’nin yok olması anlamına gelir. İnsanlar öldükten sonra mı yapacaksınız, biz bunun İzmir de yaşadık mı?

Yalova’da deprem bölgesinde olmasına rağmen halen 1 seneden beri duyarsız olunmasını anlamış değiliz. Orada yaşan tüm vatandaşlarımız buradaki evlerinden çıkarlarsa nerede yaşayacaklarını düşünüyorlar. Hepsi yoksul insanlar. TOKİ, rant alanlarına lüks evleri yapacağına, bir an önce gelip Bayraktepe’yi Kentsel Dönüşüme soksun. Yapmadıkları taktirde, ilk işimiz bu olacak. Biz yapacağız.  

Yıldız, ‘’Yetkiyi Cumhurbaşkanına Devretmek Akıl Almaz Bir Durum’’

Değerli arkadaşlar köyleri dolaştık. Yalova’da Su sorunu çok fazla. Yalova’ya gelmeden önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Komisyon Üyesi olduğum için 30 maddelik bir kanun teklifi geldi. Tam 24 saat hiç uyumadan tartıştık bu kanunu Devlet Su İşlerinde. Bu kadar mimar mühendis varken, tek yetki Cumhurbaşkanına devrediliyor. Çarşamba günü genel kurula gelir. İyi takip edin, biz CHP olarak çok karşı çıktık. Tek yetkiyi Cumhurbaşkanına devretmek gerçekten akıl almaz bir durumdur.

Yıldız, ‘’84 milyona sesleniyoruz’’

Yalova’da, Çiçekçilik OSB’nin sorunları var. Bu sorun yıllardır kanayan bir yaradır. Kesinlikle çözülmesi gereken bir problemdir.

Kuyumcuları gezdiğimizde günde en az 10 ev hanımının alyanslarını getirip bozdurduğunu öğrendik. İnsanlar avucundaki altınları bitirmiş, en son alyans bozup çocuklarına harçlık çıkarmaları çok acı bir durum. CHP olarak bu sorunları parti olarak iktidara geldiğimizde aile sigortasını ilk hafta uygulayacağız.

Evine para girmeyen ailelere, ev kadınlarına asgari ücret düzeyinde sosyal yardım edeceğiz. Biz makarna salça dağıtmayacağız. Kartını alacak, bankaya gidecek, parasını alacak, ihtiyacı olanı karşılayacak.

Buradan 84 milyona sesleniyoruz. CHP olarak, ilk 1 haftada uygulayacağımız bu sistemi, iktidara gelir gelmez yapılacak. Büyükşehir belediye başkanlarımız bu uygulamayı yapıyorlar zaten. ‘

Kasap arkadaşımız ‘geçen sene yaptığımız ciroları bu sene yapamıyoruz’ diyorlar. Pazarı gezdik. Halk, ‘bizim kilo kilo almamız gereken meyve ve sebzeyi tane olarak alıyoruz’ diyorlar.

Yıldız, ‘’Cumhuriyeti kuran bir partiyiz’’

Türkiye’nin 20 yılda geldiği durum bu. CHP’nin bir görevi var. Aynı zamanda biz, Cumhuriyeti kuran bir partinin liderine sahibiz. Sorumluluk açısından genel başkanımız, başkanlarımız, sivil örgütlerimizle beraber, 84 milyon vatandaşlarımızı AK Parti iktidarından kurtaracağız.

Ne yazık ki 20 yılda vatandaşı düşünerek değil, sarayı ve yandaşlarını düşünerek siyaset yaptılar. Bizim iktidarımızda, bizler hakça bölüşeceğiz, tasarruf yapacağız, yap işlet devret işlerini kamulaştıracağız. Köprüyü 200 TL’ye değil, 50 TL’ye kullanacağız. Beşli çeteye giden bu hortumları keseceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Yıldız, ‘’Teşvikiye Orman İşçilerine İhaleler Verisin’’

Teşvikiye orman işçilerine ve yakındakilere değil, yandaşlara ihale veriyorlar. Bizim orman işçilerinin yapması gerekeni işi dışarıdan gelenler yapıyor. Özellikle Orman Bakanlığına sesleniyorum, o bölgedeki yaşayan köylülerin, kesimleri kendileri yapması gerekir. O firmalar iş alıp o köylülere veriyorlar. Müteahhitler cebine para koyuyorlar, bizim köylülerimizi bu şekilde ezilmemeli.

Dolmuşçular, ‘sadece mazota çalışıyoruz’ diyorlar. ‘Evimize ekmek götüremiyoruz. Harcadığımız mazota yetmiyor, 1-2 ay içerisinde bu işi bırakmak isteyenlerimiz oldu. Pegasus yakıtı nasıl KDV’siz alıyorsa, bizim dolmuşçularımıza da bu yapmalı.

KDV ile ÖTV kaldıralım. Bunlardan muhakkak vergiyi kaldırmamız lazım. Burada bir haksızlık var. 4 milyon ailenin elektriğini kestiniz, ama halen bunu saraydakiler anlamış değil.

Üniversiteler için yurt sorunları da var. Ekim ayında tekrardan başlayacak bir kriz var. Öğrenciler, nasıl kira verip nasıl okuyacaklar. Kanal İstanbul ile uğraşılacağına, bir an önce yurt yapmak için kollar sıvansın.

TOKİ yoksul insanlara ev yapmak için kurulan bir kurum, ancak zenginlere ev yapılıyor. Yandaşlara rant sağlamak için olan bir kurum.  

Bu çalışmalar ülkemiz için çok yararlı çalışmalardır. Bütün raporlar, planlar hazır. Sadece iktidara gelip ülkemizi tek adam rejiminden çıkarıp, halk ile beraber yöneteceğiz. Bize, 4 gündür eşlik eden il başkanımıza kadın kolları başkanımıza, gençlik kolları başkanımıza ve siz basın mensuplarına çok teşekkür ederiz’’ Şeklinde konuşmasını tamamladı.